Mainos

Yle palaa STT:n uutispalveluasiakkaaksi

Yleisradio palaa Suomen tietotoimiston STT:n uutispalveluasiakkaaksi huhtikuun alussa.

Nyt tehdyt sopimukset kattavat suomen- ja ruotsinkielisen uutispalvelun. Sopimukset uutispalveluista ovat voimassa tämän vuoden loppuun saakka.  

Yle luopui STT:n tekstiuutispalveluista vuonna 2006.

STT:n toimitusjohtajan Mika Petterssonin mukaan Ylen paluu STT:n asiakkaaksi on loistava uutinen. Hänen mukaansa samalla ryhdytään myös pohtimaan, miten yhteistyötä voidaan syventää jatkossa.

Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtajan Atte Jääskeläisen mukaan kyseessä on merkittävä avaus, koska Yle ei ole ollut kymmeneen vuoteen STT:n uutispalvelun asiakas.

– Kannattaa kuitenkin huomata, että sopimus on tässä vaiheessa määräaikainen. Tämä viestii siitä, että vielä on paljon työtä tehtävänä, jotta pysyvä, pitkäjänteinen asiakkuus on mahdollinen. Tässä yhteydessä perustetaan myös projekti, jossa tutkitaan mahdollisuuksia syvempään yhteistyöhön, joka tekee mahdollisesti asiakkuudesta Ylelle taloudellisesti kestävän, Jääskeläinen sanoo.  

Jääskeläisen mukaan pysyvään asiakkuuteen tarvitaan, että uutispalvelun hinnan ja arvon pitää olla kohdallaan. Lisäksi Ylen pitää STT:n palveluiden avulla pystyä säästämään omista kustannuksistaan.  

– Yksi selvitettävä asia on, että pärjätäänkö nykyistä pienemmällä yöpäivystysresurssilla. Meillähän on kaksi päällekkäistä yöpäivystystä, STT:n yöpäivystys ja Ylen yöpäivystys. Näiden yhdistämistä nyt pohditaan, Jääskeläinen sanoo.  

STT tarjoaa Ylelle Petterssonin mukaan äärimmilleen viritetyn ja todella tehokkaan uutiskoneen.  

– STT uutisoi valtakunnalliset ja kansainväliset uutiset kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä, Pettersson sanoo.  

Jo tämän vuoden alusta Yle on ollut STT:n kuvapalvelun (Lehtikuvan) asiakas toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.