Yle on hukkaamassa ydintehtävänsä, väittää eduskunnan alainen seura

Eduskunnassa toimiva Arkadia-seura ehdottaa ulkopuolista selvitystä siitä, täyttääkö Ylen nykyinen ohjelmastrategia lakisääteiset tehtävät.

Yle on hukkaamassa ydintehtävänsä kilpaillessaan kaupallisen median kanssa kuulijoista ja katselijoista, katsoo eduskunnassa toimiva Arkadia-seura kannanotossaan.

– Yleisradion tulisi päinvastoin keskittyä siihen, mitä kaupallinen media ei tee: nostaa esiin suomalainen laaja-alainen ja moniääninen kulttuurikenttä musiikista kirjallisuuteen, teatterista kuvataiteeseen tai rakennettuun kulttuuriympäristöön, kannanotossa kirjoitetaan. 

Arkadia-seura ehdottaa ulkopuolista selvityshenkilöä selvittämään, täyttääkö Ylen nykyinen ohjelmastrategia sen lakisääteiset julkisen palvelun tehtävät. 

Yle-lain mukaan Ylen on tuotava "monipuolinen ja kattava julkisen palvelun televisio- ja radio-ohjelmisto siihen liittyvine oheis- ja lisäpalveluineen jokaisen saataville yhtäläisin ehdoin".

Arkadia-seura on eduskunnassa toimiva verkosto, johon kuuluu kansanedustajien lisäksi kolmisen sataa taiteilijajäsentä kulttuurin eri aloilta.

Seura on perustettu vuonna 1990, ja sen tarkoituksena on edistää kansanedustajien ja kulttuurielämän edustajien vuoropuhelua. 

Arkadia-seuran puheenjohtajana toimii kansanedustaja Marko Kilpi (kok.).

Lue myös:

    Uusimmat