Mainos

Yle: Nordea antoi väärää tietoa – Luxemburgin konttorista miljardilainat Suomeen

Nordea on antanut julkisuuteen virheellistä tietoa suomalaisten asiakkaiden osuudesta pankin Luxemburgin konttorin toiminnassa, kertoo Yle Uutiset.

Nordean Luxemburgin konttori on myöntänyt luottoja Suomeen lähes kahden miljardin euron verran, vaikka aikaisemmin Nordea on julkisuudessa vähätellyt suomalaisten osuutta Luxemburgin konttorin toiminnassa. Konttori on perustanut niin sanottuja offshore-yhtiöitä myös suomalaisille asiakkaille.

Nordean mukaan kyseessä on vain muutama merkittävä yritys- ja henkilöasiakas. Pankki kertoi Ylelle, että asiakasmääriä ei kerrottu julkisuuteen kilpailusyistä.

Nordean maajohtaja Ari Kaperi sanoi maanantaina Ylen haastattelussa Luxemburgin konttorin asiakaskunnan koostuvan lähinnä kansainvälisistä asiakkaista.

– Meidän Luxemburgin konttorin asiakaskunta on kansainväliset asiakkaat siis ei pohjoismaiset asiakkaat, joten lähtökohtaisesti siellä ei nyt pitäisi olla suomalaisten asioita eikä siellä ole suomalaisten asiakkaiden asioita joiden kotipaikka on Suomi, Kaperi sanoi maanantaina.

Nyt paljastunut Suomeen myönnettyjen luottojen laajuus on yli 20-kertainen esimerkiksi Ruotsiin verrattuna. Luvut käyvät ilmi Nordean Luxemburgin-yksikön tilinpäätöstiedoista.

2:27

2:09

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.