Mainos

Verotusneuvos MTV:lle: Nordean selitykset heppoisia

2:39

MTV:n Kymmenen uutisissa vieraillut veroasiantuntija pitää finanssikonserni Nordean selityksiä veroparatiisiyhtiöistään heppoisina.

Verotusneuvos Markku Hirvonen sanoo, että Nordean päivän mittaan antamat selitykset eivät vakuuta.

Nordea on muun muassa kertonut sen asiakkaiden itse tehtailleen itselleen veroparatiisiyrityksiä. Ylen MOT kertoo, että Panamassa vuodettujen asiakirjojen mukaan Nordean Luxemburgin-yksikkö olisi 2004-2014 perustanut asiakkailleen lähes 400 veroparatiisiyhtiötä Panamaan ja Brittiläisille Neitsytsaarille. Ohjelman mukaan Nordea on Ruotsin finanssivalvonnan varoituksista huolimatta toiminut aktiivisesti veroparatiiseissa.   

– Nordean täytyy olla selvillä siitä, mihin firmoja käytetään. Sehän markkinoi palveluitaan nimenomaan tiukalla salassapidolla. Esille tulleet tiedot siitä, että Nordea on ollut vaatimassa tiettyjen sopimusten muuttamista taannehtivasti, osoittaa, että se on varsin aktiivinen tässä toiminnassa, Hirvonen sanoo.

– Suomi menettää verotuloja veroparatiisiyhtiöiden vuoksi satoja miljoonia vuodessa. Tässä ei ole edes mukana suuryritysten osuus, joka on paljon suurempi, verotusneuvos jatkaa.

Hirvosen mukaan koko Suomen harmaan talouden kustannukset ovat vuosittain noin 2-4 miljardia.

Nyt esille tulleiden paljastusten pitäisi Hirvosen mukaan edetä esitutkintaan, jotta Nordealle tulisi asiasta seuraamuksia. Hirvosen mukaan tilanne on melkoisen kiemurainen.  Varsinkin, kun kaikki tiedot ovat toimittajilla. Hirvosen mukaan tietovuotoja voi toki tulla,

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.