Maltan hallitus lupaa miljoona euroa toimittajan murhaajan ilmiantajalle

Maltan hallitus on luvannut miljoona euroa vihjeestä, joka johtaa viranomaiset toimittaja Daphne Caruana Galizian tappajan jäljille. Maan hallitus julkaisi asiasta tiedotteen tänään.

Asiasta uutisoi muun muassa brittilehti The Guardian. Lehden mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun maan hallinto on tarjonnut palkkiota murhatapauksen selvittäjälle.

Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoi aiemmin tällä viikolla, että Caruana Galizian kolme poikaa ovat kieltäytyneet tukemasta julkisesti valtion palkkionmaksuaikeita.

Surmatun toimittajan lapset kritisoivat Maltan päättäjiä Facebookissa julkaisemassaan viestissä.

– Ihmiset, jotka ovat yrittäneet hiljentää äitimme niin pitkään kuin muistamme, eivät voi nyt hoitaa asian oikeuskäsittelyä, erityisesti Maltan pääministerille Joseph Muscatille suunnatussa viestissä sanotaan.

Caruana Galizia kuoli autopommin räjähdyksessä 16. lokakuuta Maltalla lähellä kotiaan.

Hän keskittyi työssään muun muassa korruptioon ja kritisoi äänekkäästi Maltan politiikan hahmoja. Hän johti myös Panaman papereiden Maltan työryhmää.

Yksi toimittajan viimeisimmistä paljastuksista osoitti, että Maltan pääministerillä Joseph Muscatilla ja kahdella hänen läheisistä avustajistaan saattaa olla yhteyksiä ulkomailla toimiviin yrityksiin, jotka muun muassa myyvät maltalaisia passeja. Hän on myös kirjoittanut pääministerin vaimon ja hallituksen yhteyksistä veroparatiisiyhtiöihin.

Muscat on julkisesti tuominnut autopommi-iskun ja kuvaillut toimittajan kuolemaa ”painajaiseksi”.

Lue myös:

    Uusimmat