Mainos

Lahtelaisapteekin epäillään jakaneen vääriä lääkkeitä asiakkaille – Fimea peruuttamassa toimiluvan

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea epäilee lahtelaisen apteekin myyneen asiakkailleen vääriä lääkkeitä. Tapauksesta on tehty poliisille tutkintapyyntö.

Fimea epäilee, että Lahden Renkomäessä toimivan apteekin asiakkaat ovat saaneet apteekista eri lääkkeitä, kuin heidän resepteissään on määrätty. Ylen mukaan Fimea on kertonut tilanteen mahdolliseksi syyksi apteekin liian pienet lääkevarastot.

Ylen haastatteleman Fimean ylijohtaja Sinikka Rajaniemen tiedossa ei ole, että apteekin asiakkaat olisivat olleet tapauksen johdosta vaarassa. Hänen mukaansa on kuitenkin mahdollista, että asiakkaat olisivat saaneet esimerkiksi miedompaa tai vahvempaa lääkettä, kuin mitä lääkäri on heille määrännyt.

Fimea kehottaa apteekissa asioineita varmistamaan, että myyty lääke on reseptin mukainen. Ostetut lääkkeet voi viedä esimerkiksi toiseen apteekkiin tarkistettavaksi.

Ylen mukaan mahdollisesti vääriä lääkkeitä jakanut lahtelaisapteekki on saanut Fimealta kirjallisen varoituksen jo muutama kuukausi sitten. Se ei ole kuitenkaan vaikuttanut apteekin toimintaan. Fimean kerrotaan peruttavan apteekin toimiluvan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.