Yle: Kauppakeskus Redin yrittäjiä konkurssin partaalla vain kaksi kuukautta avajaisten jälkeen – syy hupenevissa asiakasmäärissä

Helsingin Kalasataman kauppakeskus Redissä on ehtinyt lopettaa jo viisi yrittäjää, koska asiakkaita on ollut vähemmän kuin odotettiin, kirjoittaa Yle. Kauppakeskus avattiin vain kaksi kuukautta sitten.

Video: MTV vieraili kauppakeskuksen avajaisissa kaksi kuukautta sitten. Katso tunnelmia videolta!

Yle on haastatellut useita kauppakeskuksen yrittäjiä, joista osa kertoo, että kauppa on käynyt välillä hyvin huonosti ja Redin kävijämäärä vähenee jatkuvasti. Kauppakeskuksen yrittäjien odotukset asiakasmääristä eivät ole täyttyneet. Etenkin arkipäivisin asiakkaista on ollut pulaa.

– On ollut niin paljon hiljaisia hetkiä, että kaupantekoa ei ole ollut eikä ole tullut tarpeeksi rahaa, jotta pystyisi maksamaan työntekijöille palkkoja, Sesonkipuodin myymälävastaava Mikaela Sundholm kertoo Ylelle.

Sundholmin mukaan jo viisi kauppakeskuksen yritystä on tehnyt konkurssin. Myös Sesonkipuotia uhkaa konkurssi, mikäli tilanne ei parane.

Redin kauppakeskusjohtaja Pia Svensk kertoo kuitenkin MTV Uutisille, ettei heidän tietojensa mukaan kauppakeskuksessa ole tapahtunut yhtään konkurssia varsinaisen toiminnan aikana. Sen sijaan osa Redin kanssa vuokrasopimuksen tehneistä yrittäjistä ei ehtinyt lainkaan aloittaa liiketoimintaa joko omien rahoitusvaikeuksien tai muiden syiden takia.

– Näiden lisäksi kahdessa liiketilassa on lopetettu toiminta kauppakeskuksen avauksen jälkeen. Toiseen näistä tiloista on saatu jo uusi vuokralainen, Svensk jatkaa.

Ylen mukaan 20. syyskuuta avatussa kauppakeskuksessa vieraili syyskuussa 350 000 ihmistä. Osa Ylen haastattelemista yrittäjistä kuitenkin sanoo, että asiakkaiden määrä väheni nopeasti avajaisten jälkeen. 

Juttua korjattu 18.11.2018 kello 21.50: Redin kauppakeskusjohtajan mukaan kauppakeskuksessa ei ole sen toiminnan aikana tapahtunut yhtään konkurssia. Sen sijaan osa Redin kanssa vuokrasopimuksen tehneistä yrittäjistä ei ehtinyt lainkaan aloittaa liiketoimintaa joko omien rahoitusvaikeuksien tai muiden syiden takia. Näiden lisäksi kahdessa liiketilassa on lopetettu toiminta kauppakeskuksen avauksen jälkeen. Toiseen näistä tiloista on Svenskin mukaan saatu jo uusi vuokralainen.


Lue myös:

    Uusimmat