Kauppakeskus Redissä kapinoidaan: Kymmenet yrittäjät uhkaavat sulkea ovensa perjantaina – SRV: "Olemme vilpittömästi pahoillamme"

Kauppakeskus Redissä kymmenkunta yrittäjää uhkaa sulkea perjantaina ovensa ainakin hetkellisesti. Yrittäjät eivät ole päässeet kauppakeskuksen kanssa yhteisymmärrykseen esimerkiksi vuokrahelpotuksista.

Kauppakeskusyhtiö on viime viikot neuvotellut kymmenien yrittäjien kanssa.

– Olemme olleet avoimia erilaisille ehdotuksille ja neuvotelleet jo pidemmän aikaa muun muassa helpotuksista vuokrasopimuksiin. Olemme tulleet vastaan esimerkiksi maksuaikataulujen kanssa ja olleet mukana yhteisissä markkinointitempauksissa, kertoo kauppakeskusyhtiöstä 40 prosenttia omistavan SRV:n kansainvälisen liiketoiminnan johtaja Veli-Matti Kullas.

Silti kymmenkunta Redin yrittäjää on pohtinut yhtenä vaihtoehtona sitä, että he sulkevat oman yrityksensä ilmeisesti siksi ajaksi, että saavat heitä tyydyttävän sopimuksen.

Joukossa yrittäjiä, joiden kanssa allekirjoitettu uusi sopimus

Kullas on johtanut SRV:n kauppakeskushankkeita Venäjällä, ja on nyt auttamassa Rediä eteenpäin.

Hän pitää suunnitelmia sulkemisesta hyvin poikkeuksellisena etenkin kun joukossa on yrittäjiä, joiden kanssa on jo allekirjoitettu uusi sopimus.

Redissä on 165 liikettä, joten sulkemisella uhanneiden pienten yrittäjien osuus on 1-2 prosenttia koko pinta-alasta.

– Tietenkin olemme vilpittömästi pahoillamme siitä, jos jotkut yritykset joutuvat tekemään vaikean ratkaisun ja vaikkapa lähtemään meiltä. Olemme arvostaneet sitä, että meillä on ollut hyvä keskusteluyhteys Redin yrittäjiin.

– Teemme erilaisia markkinointikampanjoita, olemme muun muassa pääyhteistyökumppani Tuska-festivaalille. Haluamme olla mukana muissakin Suvilahden kesätapahtumissa, Kullas kertoo.

Keskuksessa tyhjää tilaa

Redin vuokrausaste on 87-88 prosenttia, kun se avajaisten aikaan syyskuussa oli 85 prosenttia.

Keskuksessa on silmin nähden tyhjää tilaa, mutta osaan on jo vuokralaiset tulossa.

– Urheiluketju XXL ja Terveystalo täyttävät koko kolmannen kerroksen. XXL:lle pitää kuitenkin rakentaa ensin tilat ja liukuportaat. Saamme tilat luovutettua keväällä.

– Kaiken kaikkiaan tilanne on kehittynyt oikeaan suuntaan. Siitä kertoo se, että on myös merkittävä määrä yrityksiä, joiden tilanne ei ole eskaloitunut näin.

Rediin on jo valittu uusi kauppakeskusjohtaja ja markkinointijohtaja. Valinnat julkistetaan lähipäivinä.

Lue myös:

    Uusimmat