Yle: Iivo Niskaselta huikea heitto "kaksikymppisistä" Suomen lupauksen sankariteon jälkeen – Niko Anttolaa jännitti "h********i"

MTV:n kisatiimi analysoi: Tämä ratkaisi MM-viestihopean Suomelle – "Neljä onnistumista se vaati" 1:40
MTV:n kisatiimi analysoi: Tämä ratkaisi MM-viestihopean Suomelle – "Neljä onnistumista se vaati."

Suomen hiihtäjämiehillä kukki huumori Ylen tv-haastattelussa Planican 4x10 kilometrin viestin MM-hopean jälkeen.

Niko Anttola pääsi ankkuriosuudelle toisella sijalla reilun 30 sekunnin erolla takana tulleeseen porukkaan. 20-vuotias, ensimmäisiä aikuisten arvokisojaan hiihtävä Anttola sivakoi tasapainoisen osuuden ja onnistui pitämään Suomen kontrolloidusti hopealla.

– Täytyy myöntää, että jännitti kyllä h********i, mutta yritin vain pitää pään kasassa. Sillä homma hoitui tänään, Anttola kertoi tunnelmistaan Ylelle.

Vahvan kakkososuuden tehnyt Iivo Niskanen velmuili hyvässä hengessä sillä, että viestijoukkueeseen saatiin kolmen konkarin (Niskanen, Ristomatti Hakola ja Perttu Hyvärinen) rinnalle huima nuori mies.

– On tässä kova työ saada kaikki viivalle, kun noita kaksikymppisiä tulee.

– On tämä hyvä alku. Laitetaan vielä ankkurille 3 000 tuntia treeniä, niin otetaan sitten olympiakultaa samalla porukalla, Niskanen heitti.

Niskanen oli antanut Anttolalle ennakolta täsmävinkkejä ankkurin tehtävään.

– Sanoin Nikolle, että saa lähteä täysin paineitta. Koskaan meille ei ole viestimitalia tullut minun aikanani, niin ei voi epäonnistua yhtään. Pystyi lähtemään rennoin mielin ja tekemään oman parhaan suorittamisen.

– Kyllä se kylmäpäinen kaveri on ilman muuta.

Kolmososuuden hiihtänyt Perttu Hyvärinenkin ylisti Anttolaa.

– Tämä (viestimitali) on ollut yksi unelmamme porukalla. Nyt saimme neljännen lenkin tähän ketjuun. Erittäin kova lenkki viimeiseksi siihen. Se mahdollisti meidän kolmen unelman.

– On tämä hieno hetki kyllä. Ei muuta kuin pistäkää Suomessa… se on perjantai, juhlapäivä, Hyvärinen virkkoi.

Suomen viestin avanneen Ristomatti Hakolan viime vuosiin on mahtunut vaikeuksia yllin kyllin. Hopea niiden jälkeen todella maistuu.

– Kyllä tämä hieno hetki on. Tässä tulee kaikenmoista muisteltua, mitä on viimeisen vuoden aikana tapahtunut. Tämä kruunaa tällaisen via dolorosan. Ei voi kuin nauttia, Hakola ynnäili.

Maailmanmestaruuden voitti Norja ja pronssia saavutti Saksa.

Suomen edellisestä miesten 4x10 kilometrin viestin arvokisamitalista oli ehtinyt vierähtää 14 vuotta. Edellinen oli Liberecin MM-kisojen pronssi 2009.

Lue myös:

    Uusimmat