Mainos

Yle: Alkoholilain tiukennus uhkaa jumittaa Suomen satavuotisviinejä Ranskaan

Ranskassa sijaitsevan suomalaisen viinitilan Suomen juhlavuotisviinit uhkaavat jäädä jumiin Ranskaan, kertoo Yle.

Viisi Ranskan Bordeauxissa sijaitsevan Château Carsin -tilan viiniä on valittu Suomen itsenäisyyden juhlavuoden viineihin, mutta vain kaksi on tarjolla Alkon valikoimissa. Muita kolmea pitäisi tilata verkkokaupasta, mutta lausuntokierroksella olevassa uudistuksessa kiellettäisiin alkoholin myyminen muista maista Suomeen verkkokauppojen kautta.

Viinitilan omistajasisarukset ovat huolissaan alkoholilain uudistuksesta. Omistaja Juha Berglund katsoo, että toteutuessaan uudistus uhkaa koko viinitilan toimintaa. Berglundien viinitila tuottaa vuosittain noin 80 000 pulloa viiniä, joista merkittävä osa myydään Suomeen verkkokaupan kautta.

– Jos alkoholilain uudistus astuisi ehdotetussa muodossa voimaan, jäisi varmastikin suuri osa suoramyynnistämme toteutumatta, mukaan lukien ne viinit, jotka on hyväksytty juhlistamaan Suomen itsenäisyyttä, Berglund sanoo Ylelle.

Juha Berglundin mukaan kaiken viinin myyminen Suomeen Alkon kautta ei ole kannattavaa, sillä esimerkiksi Alkon 10 euron viinipullosta viinitila saa vain vajaat kolme euroa.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.