Yrittäjä tylyttää Alkon toimitusjohtajaa: Virolaisessa pikkukaupassa enemmän oluita

Alko sai aamun Huomenta Suomessa valikoimastaan tylyä palautetta pienpanimoyrittäjältä.

EU-tuomioistuimen eilisen päätöksen mukaan Suomi voi kieltää kokonaan alkoholin etämyynnin. Virossa toimivan ja Suomeen alkoholia verkkokauppansa kautta myyneen pienpanimon Sori Brewingin toimitusjohtaja Pyry Hurula otti uutiset vastaan ”pessimiestisin mielin.”

– Eihän se päätös yllätyksenä tullut, Hurula totesi aamun Huomenta Suomi -lähetyksessä.

Suurin ongelma tässä on Hurulan mukaan Alkon varsin rajallinen valikoima. Alkoholin etäosto on lisännyt esimerkiksi olutharrastajien mahdollisuuksia, jotka voivat jäädä hieman rajalliseksi pelkästään Alkon valikoiman varassa.


Alkon toimitusjohtajan Hille Korhosen puolusteluihin Alkon 350 eri oluen valikoimasta Hurula vastaa tiukasti.

– Voin tuoda esimerkin Tallinnasta. Paikallisen olutkaupan alahyllyllä on 350 on myyntiartikkelia. 25 neliöisestä pienestä olutkaupasta löytyy 500 artikkelia. Ruotsin monopolissa Systembolagetista löytyy 2000 artikkelia, Hurula toteaa.

– Suomen Alkon valikoimassa on yksi italialainen pienpanimo-olut ja Italiassa on 900 pienpanimoa. Se kertoo sortimentista.

Vaikka EU-tuomioistuimen kieltää alkoholin etämyynnin, päätös ei kiellä alkoholin etäostoa. Alkoholin ostaminen esimerkiksi ulkomaisesta verkkokaupasta on sallittua, jos kuluttaja maksaa verot ja toimituksen.

On tullin käsissä, miten helpoksi tämä aiotaan jatkossa tehdä.

– Mielenkiinnolla odotamme, mitä tulli linjaa. Tullilla ei ole mitään intressiä poistaa laillista liiketoimintaa, joka maksaa verot asianmukaisesti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja