Ylä-Malmin perhesurman yrityksestä epäillyllä miehellä seksuaalirikostausta ja pahoja talousvaikeuksia

Poliisi tutkii kolmea murhan yritystä Malmilla 3:12
MTV Uutiset Live vieraili palopaikalla – näin pahasti talo vaurioitui. Katso raportti paikan päältä.

Helsingin Ylä-Malmilla tapahtuneen perhesurman yrityksestä epäilty mies on aiemmin tuomittu seksuaalirikoksesta. Mies on myös kärsinyt pahoista talousvaikeuksista viime vuosina.

36-vuotias mies tuomittiin joitain vuosia sitten Helsingin hovioikeudessa lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, joka oli tapahtunut vuonna 2013.

Mies oli tutustunut 15-vuotiaaseen tyttöön netissä ja muutaman kuukauden tiiviin viestittelyn jälkeen tavannut tämän kasvokkain.

Mies oli hakenut tytön kotipaikkakunnaltaan pääkaupunkiseudulle viikonlopuksi ja harrastanut tämän seksiä. Mies myönsi tämän oikeudessa.

Rangaistukseksi miehelle määrättiin vuosi ehdollista vankeutta.

Oikeudessa miestä syytettiin myös raiskauksesta, mutta tällaisesta ei hovioikeuden mukaan ollut näyttöä. Käräjäoikeus oli aiemmin tuominnut miehen raiskauksen lisäksi törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Hovioikeus ei kuitenkaan katsonut tekoa törkeäksi, sillä jutun asianomistaja oli hyvin lähellä suojaikärajaa, eikä seksuaalisten tekojen katsottu tapahtuneen vastoin tytön tahtoa.

MTV Uutisten selvityksen perusteella miehellä on taustallaan myös merkittäviä talousongelmia.

Rahoitusyhtiöt ja ulosottovirasto ovat viime vuosina yrittäneet periä mieheltä kymmenien tuhansien eurojen saatavia, mutta mies ei ole niitä kyennyt maksamaan.

Taustalla "vaikea ero"

Nyt mies on epäiltynä uusista, vakavista rikoksista.

Poliisi uskoo, että mies yritti murhata entisen avopuolisonsa sekä kaksi pientä lasta sytyttämällä Helsingin Ylä-Malmilla sijaitsevan omakotitalon palamaan maanantaiyönä.

Tulipalo alkoi aamuyöllä yhden aikaan, poliisin alustavan arvion perusteella talon ulkopuolelta. Talossa tapahtuma-aikaan olleet nainen ja lapset selvisivät tilanteesta vammoitta, sillä he pelastautuivat rakennuksesta omin neuvoin. 

Mies otettiin kiinni toisaalla Helsingissä saman yön aikana.

Poliisi on kertonut, että mies sekä talossa ollut nainen olivat käyneet vastikään läpi "vaikean eron", ja että tämä olisi tuhopolton ja henkirikosten yritysten mahdollinen motiivi.

Mies määrättiin tutkintavankeuteen todennäköisin syin kolmesta murhan yrityksestä sekä tuhotyöstä epäiltynä eilen. Päätöksen teki Helsingin käräjäoikeus poliisin pyynnöstä.

Jutun tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Ritva Elomaa kommentoi MTV:lle aiemmin, että poliisitutkinta on edennyt hyvin ja että rikoksista epäilty mies on kertonut poliisille tapahtumista ja osin myös myöntänyt tekemisiään.

Epäillyn rikostaustasta ja talousvaikeuksista uutisoi aiemmin Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat