Yksityisten terveysyritysten johtajien tulot nousivat koronavuonna parhaimmillaan sadoilla tuhansilla euroilla

He tienasivat eniten Suomessa viime vuonna – mistä kymmenen kärki on saanut tulonsa? 7:14
He tienasivat eniten Suomessa viime vuonna – mistä kymmenen kärki on saanut tulonsa?

Yksityisten terveysyritysten toimitusjohtajat tienasivat aimo tulot koronavuonna 2020.

Parhaimman tuloksen tuloksen teki Mehiläisen toimitusjohtaja Janne-Olli Järvenpää, joka tienasi runsaat 962 700 euroa. Tästä jonkin verran yli 710 000 euroa oli ansiotuloa ja runsaat 250 000 pääomatuloja.

Järvenpäälle vuosi oli selvästi kannattava, koska hänen tulonsa paranivat yli 250 000 euroa edellisvuoteen verrattuna.

Pomon pääomatulot kasvoivat hurjasti

Hyvin tienasi myös Pihlajalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltonen, joka kääri viime vuodesta 620 000 euron tilin. Ansiotuloja tästä summasta oli runsaan 411 000 euron osuus, joka on yli 130 000 euroa edellisvuotta enemmän.

Summasta pääomatuloja oli runsaan 200 000 euron osuus. Edellisenä vuonna Aaltosen pääomatulot olivat vain runsaat 8000 euroa. Puhtaasti näitä lukuja tarkastellen ei käy ilmi, onko pääomatulojen kasvun taustalla Aaltosen viimevuotinen avioeron oikeuskäsittely, johon liittyvän hovioikeuden päätöksen johdosta Aaltonen päätyi myymään Pihlajalinnan osakkeita.

Terveystalon ja Aavan toimarit kollegoidensa jäljessä tuloissa

Heikosti ei tienannut myöskään Terveystalon toimitusjohtaja Ville Iho, joka kääri viime vuonna 355 000 euron potin. Nämä tulot koostuivat puhtaasti ansiotuloista. Hän on toiminut Terveystalon johdossa vasta vuoden 2019 lopusta alkaen, joten edellisen vuoden matalammat tienestit eivät ole samalla tavalla vertailukelpoisia kuin hänen kollegoidensa.

Myös Aava Terveyspalvelut Oy:n toimitusjohtaja Antti Aho tienasi viime vuonna noin 350 000 euroa, joista pääomatuloja oli runsaat 200 000 euroa. Ahon tulot kasvoivat jonkin verran edellisestä vuodesta, jolloin hän tienasi yli 311 000 euroa.

Koronatestiyhtiöpomon tulot nousivat verrattain maltilla

Yksi hyvin koronan keskellä tienanneista on Synlabin toimitusjohtaja Aarne Aktan, joka tienasi lähes 360 000 euroa viime vuonna. Hänen tulonsa nousivat lähes 80 000 euroa.

Synlab on maan suurin yksityinen laboratorio- ja kuvantamispalveluiden tuottaja, joka on tutkinut muun muassa paljon julkisen puolen koronanäytteitä.

Muun muassa HUS on tehnyt yrityksen kanssa sopimuksia, jotka mahdollistivat koronatestauskapasiteetin noston.

Lue myös:

    Uusimmat