Yksinkertaista: Näin irrotat kakun vuoasta nopeasti ja kivuttomasti

Kun kakku on laitettu uuniin, alkaa väistämättä tuskailu siitä, saako sen irrotettua vuoasta ilman sotkua ja epäonnistunutta ulkonäköä. Tällä konstilla estät kakun tarttumisen vuokaan.

Täydellisen kakkutaikinan tekokin voi olla haastavaa, mutta monille todellinen haaste löytyy kakkupohjan vuoasta irrottamisessa. Jos kakkuja tulee leivottua usein, ainainen rasvan ja korppujauhojen sirottelu aiheuttaa keittiöön myös ärsyttävää sotkua. Kaupasta saatavat rasvasprayt taas tekevät loven lompakkoon.

Välttääksesi kakkupohjan hajoamisen tuhansiin palasiin, avainratkaisu on vuoan oikeanlaisessa rasvauksessa. Voit sekoittaa säilyvän ja erittäin käyttökelpoisen seoksen, jolla vuoraat kakkuvuoan ennen kuin kaadat sinne taikinan.

Resepti on näinkin yksinkertainen:
1 dl kasvisrasvaa
1 dl kasvisöljyä
1 dl tavallisia jauhoja

Sekoita kaikki ainekset niin hyvin, että seos on tasaista ja pehmeää. Levitä ohut kerros seosta pullasutia tai sormia apuna käyttäen vuoan pohjalle ja olet valmis!

Seos säilyy useita päiviä ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä. Voit tehdä seosta myös kertakäyttöisesti vaihtamalla mittamäärät pienemmiksi – kunhan huolehdit, että kaikkia aineita tulee sama määrä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja