Mainos

Yksinhuoltajaäidin avoin kirje lapsen isälle: ”Tämän kaiken sinä menetät”

Yksin tyttärensä kanssa jäänyt äiti kertoo siirtyneensä elämässään eteenpäin entistä vahvempana. 

Yksinhuoltajaäiti kirjoitti Facebookissa avoimen kirjeen lapsensa isälle muistuttaakseen häntä siitä, mistä kaikesta mies jää elämässään paitsi. Vaikka kirje on osoitettu yhdelle henkilölle, kaikkien yksinhuoltajien on helppo samaistua kirjeen sanomaan.

– Hyvä tyttäreni isä, sinä jäät paitsi hienosta lapsesta. Jäät paitsi syntymäpäivistä, valmistumisesta ja ensitreffeistä. Etkä näe kuinka ihmeelliseksi aikuiseksi lapsemme on tarkoitus kasvaa, kanssasi tai ilman sinua, äiti aloittaa.

Hän kertoo, ettei missään nimessä aio opettaa lasta vihaamaan isäänsä – hän saa itse päättää, millaisen suhteen isäänsä luo.

Äiti kertoo olevansa ylpeä lapsesta, mutta vielä ylpeämpi itsestään. Hän kasvattaa lapsen täysin yksin, ja tämä kokemus, jos mikä, on tehnyt äidistä entistä paremman vanhemman.

– Toivon, ettet kutsu itseäsi todelliseksi mieheksi, sillä tosimiehet eivät kävele pois lastensa luota. Kävelit ulos elämäsi tärkeimmästä velvollisuudesta tuntematta lainkaan katumusta.

"En koskaan pysty ymmärtämään lähtösi syytä."

Äiti kertoo alun olleen vaikeaa aikaa, mutta asiat ovat paljon paremmin nyt. Kyyneleet kuuluvat menneisyyteen.

– Perääsi itkeminen on sama kuin antaisin sinun voittaa. Olen päättänyt, etten enää anna sinun kontrolloida elämääni. Olen yrittänyt pistää itseni kenkiisi ja nähdä asiat kantiltasi, mutta riippumatta siitä, kuinka kovasti yritän, en koskaan pysty ymmärtämään lähtösi syytä, hän toteaa.

Äiti kertoo toivovansa, että mies ei toistaisi samoja virheitä uudelleen. Hän ei halua, että yksikään perhe joutuu kokemaan samanlaista tuskaa, kuin mitä yksin jääminen hänelle aiheutti. 

– Toivon, että jonain päivänä katsot elämääsi taaksepäin ja ymmärrät, kuinka paljosta luovuit. Toivon sinun ymmärtävän, että vaikka satutit meitä, siirryimme eteenpäin vahvempina. Joten kiitos, kiitos että opetit meille kuinka vahvoja voimme todella olla omillamme.

Äiti lopettaa kirjeen allekirjoitukseen, jossa hän kertoo olevansa nainen, joka kasvattaa heidän lapsensa joksikin, jota isä ei koskaan ollut.

Lähde: Kidspot

***

 

11:00

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.