Mainos

Yksi sähköautojen merkittävimmistä myyntivalteista katoaa ensi vuonna

Mikäli olet päättänyt ostaa sähköauton ja arvostat erityisesti sen äänettömyyttä, kannattaa autokaupoille suunnata ennen ensi vuoden kesää.

Heinäkuusta 2019 alkaen kaikissa uusissa sähköautoissa on oltava niin sanottu AVAS-järjestelmä (Acoustic Vehicle Alert System). Käytännössä tämä tarkoittaa, että täysin äänettömästi lipuvien sähköautojen ja hybridien päivät ovat luetut.

EU perustelee asetusta liikenneturvallisuudella, sillä se uskoo äänettömien autojen olevan vaaraksi kevyelle liikenteelle, kuten jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Lähestyvä auto ei kiinnitä ihmisten huomiota, mikäli se ei pidä ääntä.

Uusi asetus velvoittaa sähköauton tuottamaan ääntä aina käynnistyksestä 20 kilometrin tuntinopeuteen asti. Äänen on oltava voimakkuudeltaan vähintään 50 desibeliä 10 km/h:n nopeudella ja 56 desibeliä 20 km/h:n nopeudella.

Toistaiseksi autovalmistajat eivät ole sopineet yhteisistä standardeista sähköautojensa äänen suhteen, vaan kukin hakee omanlaistaan ratkaisua ja pyrkii luonnollisesti erottumaan kilpailijoistaan. Autojen äänistä onkin tulossa jopa nykyistäkin tärkeämpi bränditekijä.

***

2:12

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.