F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Yksi mutka oli F1-tähtien painajainen Hockenheimissa, kuljettajat kritisoivat radan kuntoa – "Hyväksymätöntä"

0:33
Videolla Charles Leclercin keskeytys toiseksi viimeisessä mutkassa.

F1-kuljettajat joutuivat Hockenheimissa haastavien olosuhteiden eteen. Yksi mutka aiheutti kuitenkin harmaita hiuksia useammalle kuskille, mikä sai osan jopa kritisoimaan ratapinnan kuntoa.

Hockenheimin sateiset olosuhteet tarjosivat sunnuntaina kenties koko F1-kauden viihdyttävimmän ja värikkäimmän osakilpailun. Useampi kuljettaja oli suurissa vaikeuksissa vaihtelevien sääolojen vuoksi, mutta yksi mutka koitui useamman kuljettajan kohtaloksi.

Hockenheimin radan toiseksi viimeinen mutka aiheutti monille harmaita hiuksia kisan aikana. Kisan aikana niin Carlos Sainz, Kimi Räikkönen kuin Lewis Hamiltonkin ajoivat kyseisessä mutkassa rutkasti leveäksi. Hamilton rikkoi jopa etusiipensä osuttuaan seinään. Kovimman kohtalon joutuivat kokemaan kuitenkin Ferrarin Charles Leclerc ja Nico Hülkenberg jotka keskeyttivät ajovirheensä seurauksena.

Leclerc ja Hülkenberg ajautuivat yhtä lailla pitkäksi radan toiseksi viimeisessä mutkassa, mutta osuivat seinään niin kovalla vauhdilla, etteivät pystyneet enää jatkamaan kilpailua. Kaksikko antoi kilpailun jälkeen palautetta radan kunnosta.

– Tämä ei paranna virhettäni yhtään, mutta mielestäni kahden viimeisen mutkan asfaltti oli vain hyväksymätöntä tuollaisella kelillä, kun ajetaan F1-radalla, Leclerc tulittaa uutistoimisto AFP:n mukaan.

– Halusin käyttää radan ulkopuolista aluetta, koska olin pyörähtämässä. Se musta asfaltti tavallisen radan vieressä oli kuitenkin käytännössä kuin jäätä, enkä ollut tietoinen siitä. Mitään ei ollut tehtävissä, Hülkenberg sanoo C Moren lähetyksessä.

Alla Sainzin, Hamiltonin ja Räikkösen ajovirheet toiseksi viimeisessä mutkassa.

0:39

1:43

3:07

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja