Mainos

Yksi Meksikon suurimmista elokuvatähdistä ihastui Suomessa saunomiseen: "Minusta se oli mahtavaa"

Meksikolainen Luis Gerardo Méndez tähdittää pääosin Turussa kuvattua Bayoneta – Viimeinen isku -elokuvaa. Kuvausten aikana Méndez ihastui suomalaiseen saunomiskulttuuriin.

Suomalaismeksikolaisen yhteistyön tuloksena syntyneen Bayoneta – Viimeinen isku -elokuvan pääosaa esittää meksikolaisnäyttelijä Luis Gerardo Méndez. Hän on suuri tähti maassaan ja näytellyt pääroolissa hittielokuvassa Nosotros Los Nobles sekä ensimmäisessä espanjankielisessä Netflix-sarjassa Club de Cuervos.

Méndez on hiljattain murtautumassa Hollywoodiin. Hänet nähdään Adam Sandlerin ja Jennifer Anistonin kanssa elokuvassa Murder Mystery. Lisäksi Méndez on kiinnitetty uuteen, ensi vuoden syksynä ilmestyvään Charlien enkelit -elokuvaan.

Bayoneta – Viimeinen isku kertoo meksikolaisesta nyrkkeilijästä, joka on paennut menneisyyttään pimeään ja talviseen Suomen Turkuun. Suomalaisista tähtikaartia elokuvassa edustavat Laura Birn ja Joonas Saartamo.

Kontrasti auringossa kylpevän Tijuanan ja pimeän, lumen peittämän Turun välillä on valtava. Suomeen saapuessaan Méndez ei tiennyt maasta mitään.

– Se oli henkilökohtainen valintani, sillä halusin yllättyä täysin, kuten hahmoni. Tietysti olin kuullut huhuja, mutta halusin pitää yllätyksen elementin, Méndez paljastaa MTV Viihteen haastattelussa.

Méndez pääsi kokemaan Suomessa ollessaan, millaista on työskennellä osana suomalaista produktiota. Varsinkin suomalaisten täsmällisyys ja sääntöjen noudattaminen jäi näyttelijälle hyvin mieleen.

– Suomessa säännöt ovat hyvin tiukat. Kuvaamme seitsemän tuntia ja se siitä. Meksikossa voidaan joskus taivuttaa sääntöjä paljonkin. Saatamme kuvata 20 tuntia, jos ohjaaja ei ole tyytyväinen ja kyseessä on ainoa päivä, kun voimme kuvata kyseisessä lokaatiossa, Méndez vertailee.

Méndez huomasi myös selkeitä kulttuurieroja kahden eri maan kansalaisten välillä, mutta hänen mielestään meksikolaiset ja suomalaiset ovat sisimmässään hyvin samanlaisia ihmisiä.

– Meksikolaiset ovat hyvin koskettelevaisia ja lämpimiä. Suomalaiset ovat mielestäni samanlaisia, mutta heillä menee vain kauemmin rikkoa läheisyyden raja. Loppupeleissä olemme hyvin samanlaisia, meillä on samanlaisia huolia ja pelkoja, meksikolaistähti pohtii.

– Hyvä tapa yhteyden saamiseen on työmme, kuten näytteleminen tai ohjaaminen. Mielestäni se on kaunista, Méndez jatkaa.

Paljon maailmaa elämänsä aikana nähnyt näyttelijä viihtyi Turussa erityisesti saunassa. Méndezin mukaan saunassa ja avannossa käyminen oli yksi hänen elämänsä parhaita kokemuksia.

– Minusta se oli mahtavaa. En uinut vedessä. Minulle avantouinti oli enemmänkin viisi sekuntia huutamista samalla, kun muut nauroivat, Méndez muistelee.

Elokuvassa Méndez puhuu muutamaan otteeseen myös suomea. Kieli ei kuitenkaan kuvausten aikana juuri tarttunut. Vain yksi fraasi jäi miehelle mieleen.

– Kippis, sen minä muistan, hän päättää iloisena, kohottaen kahvikuppiaan.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja