Yksi kolmesta lapsesta nähnyt aikuisviihdettä netissä

Tutkimuksen mukaan yksi kolmesta lapsesta on nähnyt aikuisviihdettä netissä ennen kuin on täyttänyt kymmenen vuotta. Teini-ikäisistä suuri osa katsoo eroottista materiaalia kotikoneeltaan.

Yksi kolmesta lapsesta on nähnyt aikuisviihdettä netissä kymmenenteen syntymäpäiväänsä mennessä, kertoo mirror.co.uk. Näin aikainen altistus aikuisviihteelle voi haitata myöhempää elämää, asiantuntijat varoittelevat.

Neljä viidestä 14-16 -vuotiaasta myönsi katsovansa säännöllisesti eroottista materiaalia kotikoneeltaan. Kaksi kolmasosaa katsoi samaa materiaalia kännykästään.

Asiantuntijat povaavat aikaisen aikuisviihdealtistuksen ennakoivan ongelmia myöhemmissä romanttisissa suhteissa. Koska 70 prosenttia teini-ikäisistä nuorista ei ole koskaan ollut intiimisti tyttö- tai poikaystävänsä kanssa, aikuisviihteen pelätään opettavan nuorille epäsopivia, jopa väkivaltaisia asioita.

Psychologies -lehti haastatteli tutkimusta varten satoja yläasteikäisiä.

– On olemassa vakuuttavia todisteita siitä, että aikuisviihde vaikuttaa negatiivisesti ihmisiin ja yhteisöihin. Aikuisviihde esittää seksiä epärealistisesti eikä puhu läheisyydestä, rakkaudesta, yhteydestä tai romantiikasta, toteaa sosiologi Michael Flood.

MTV3/Helmi

Lähde: Mirror.co.uk

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja