Yksi henkilö kuoli ja kaksi poliisia loukkaantui Espoon Mäkkylässä – näitä asioita poliisioperaatiosta ja räjähdyksestä ei vielä tiedetä

5:23
Katso yllä oleva video: MTV Uutisten Live kävi läpi, mitä kaikkea Espoon räjähdyksestä tällä hetkellä tiedetään.

Yksi henkilö kuoli eilen illalla Espoon Mäkkylässä sijaitsevassa kerrostaloasunnossa tapahtuneessa poliisioperaatiossa ja siihen liittyneessä räjähdyksessä. Lisäksi rutiininomaiselle poliisitehtävälle asuntoon menneet kaksi poliisia loukkaantuivat.

Räjähdys tapahtui noin puoli yhdeksän aikaan illalla Mäkkylässä sijaitsevassa kerrostaloasunnossa. Mäkkylä sijaitsee Espoossa Leppävaaran kaupunginosassa Kehä III ja Vermon raviradan välissä.

Katso yllä oleva video: Näin MTV Uutisten Live raportoi illalla paikan päältä.

1. Uhrin henkilöllisyys

Poliisi kertoi yöllä, että asunnosta löytyi menehtynyt henkilö. Poliisi ei kuitenkaan ole tarkentanut henkilön sukupuolta, ikää tai sitä, asuuko kyseinen henkilö asunnossa.

2. Poliisien vammat

Onnettomuudessa loukkaantui kaksi tehtävällä ollutta poliisia. Poliisi kertoi aiemmin, että molemmat heistä vietiin sairaalaan, mutta heidän ei tarvinnut jäädä sinne. Kummallakaan ei ollut hengenvaaraa. Tiedossa ei kuitenkaan ole, mihin kohtaan kehoa vammoja on syntynyt.

3. Miksi asuntoon mentiin?

Poliisi kertoi menneensä asuntoon rutiininomaiselle tarkastustehtävälle. Toistaiseksi poliisi ei ole tarkentanut, mikä tarkistustehtävän syynä oli.

4. Miksi räjähti ja mitä aine oli?

Epäselvää on myös se, miksi asunnossa räjähti ja mitä räjähdysaine oli. Poliisi kertoi myöhään illalla Helsingin Sanomille, että se varautuu siihen, että asunnossa on lisää räjähteitä. Poliisi kertoi Twitterissä, ettei tapahtuneella ole viitteitä terrorismiin tai järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

5. Kuinka voimakas räjähdys oli?

Poliisi ei ole myöskään kertonut räjähdyksen voimakkuudesta. Tiedossa ei siis ole, aiheuttiko räjähdys vaurioita kerrostalon rakenteisiin ja vaaratilanteen muille talon asukkaille. Alue oli illalla laajasti eristetty, ja kyseisen kerrostalon asukkaat evakuoitiin kodeistaan hotellimajoitukseen linja-autolla.

Tapauksen tutkinta on siirtynyt keskusrikospoliisille, joka on luvannut tiedottaa tapahtumista lisää kello 10. MTV Uutiset kertoo tuoreimmat tiedot myös MTV Uutiset Livessä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja