MTV Uutiset paikalla: Espoossa räjähdys kerrostalossa – kaksi poliisia sai vammoja, asukkaita evakuoitiin ikkunoista: "Ei viitteitä terrorismista"

2:40
MTV Uutiset raportoi Espoon Mäkkylästä, jossa on tapahtunut räjähdys kerrostalossa.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tiedotti tilanteen alkaneen partion illalla saamasta tehtävästä Espoon Mäkkylässä. MTV Uutiset seurasi tilannetta paikan päällä.

Poliisin tiedotteen mukaan poliisipartion tehtävän suorittamisen yhteydessä tehtävän kohteena olevassa asunnossa tapahtui räjähdys.

– Molemmat paikalla tehtävää suorittamassa olleet poliisit loukkaantuivat. Molempien vammat vaativat sairaalahoitoa, mutta heillä ei ole hengenvaaraa, tiedotteessa kerrotaan.

– Poliisi tarkastaa asuntoa ja varotoimenpiteenä pienehkön kerrostalon asukkaat evakuoidaan.

Tiedotteen mukaan räjähdyksen tapahtuma-aika oli noin kello 20.30.

Länsi-Uudenmaan poliisin Twitter-tilillä julkaistussa tviitissä sivullisia kehotettiin pysymään poissa alueelta.

– Tehtävällä ei viitteitä terrorismista, poliisi täsmensi Twitterissä.

Tapahtumapaikalla olevan MTV Uutisten toimittaja Jukka Auramiehen mukaan paikalta on kuulunut rikkoutuvien ikkunoiden ääniä.

Silminnäkijän mukaan paikalle kello 20.30 maissa saapunut huoltomies kertoi olevansa menossa tehtävän kohteena olevaan kämppään poliisien kanssa, ja sitten räjähti. Huoltomies oli kertonut korvien soivan.

Noin kello 23.30 poliisi valotti tapahtumia lisää Twitterissä.

– Poliisi suoritti rutiininomaista tarkistustehtävää, jonka yhteydessä räjähdys tapahtui. Poliisin tiedossa ei ole seikkoja, jotka viittaavat järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Tutkittavat rikosnimikkeet tarkentuvat tutkinnan edetessä, tviitissä sanotaan.

– Poliisin tiedossa ei ole muita loukkaantumisia. Talossa on noin 20 asuntoa, joiden asukkaat evakuoidaan. Asunnon tarkastaminen ja rakennuksen turvallisuuden varmistaminen saattavat viedä useita tunteja.

– Molemmat poliisit ovat saaneet hoitoa vammoihinsa, heidän ei ole tarvinnut jäädä sairaalahoitoon, poliisi kertoo Twitterissä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja