Poliisi löysi kuolleen ihmisen espoolaisasunnosta – aiemmin poliisioperaation yhteydessä räjähti ja kaksi poliisia loukkaantui

5:23
MTV Uutiset Live: Mitä kaikkea Espoon räjähdyksestä tiedetään?

Poliisi on löytänyt kuolleen ihmisen asunnosta Espoon Mäkkylästä. Aiemmin Mäkkylässä tapahtui räjähdys poliisioperaation yhteydessä.

Räjähdys tapahtui noin puoli yhdeksän aikaan eilen illalla. Länsi-Uudenmaan poliisi kertoi Twitterissä, että poliisi oli paikan päällä rutiininomaisen tarkastustehtävän takia.

Tehtävän yhteydessä kohteena olleessa asunnossa räjähti. Molemmat tehtävässä olleet poliisit loukkaantuivat.

Poliisit vietiin sairaalaan, mutta heidän tarvinnut jäädä sairaalahoitoon. Poliiseilla ei tiedotteen mukaan ollut hengenvaaraa. Poliisin tiedossa ei puoliltaöin ollut muita loukkaantumisia.

Ei viitteitä terrorismiin

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoi Twitterissä, että tehtävällä ei ollut viitteitä terrorismiin. Myöhemmin poliisi tviittasi, että poliisin tiedossa ei ole seikkoja, jotka viittaisivat järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Samassa tviitissä kerrottiin, että tutkittavat rikosnimikkeet tarkentuvat tutkinnan edetessä.Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo, että tapauksen tutkinnanjohto siirtyy keskusrikospoliisille, koska tehtävässä loukkaantui poliiseja.

Poliisin tiedotteessa kerrottiin aikaisin aamuyöllä, että poliisi tarkastaa yhä asuntoa. Tarkastus saattaa kestää aamuun.

Tapahtumapaikalla oli vielä myöhään illalla käynnissä usean partion operaatio.

Räjähteitä voi olla lisää

Länsi-Uudenmaan poliisin viestintäpäällikkö Petri Launiainen kertoi Helsingin Sanomille yhdentoista aikaan maanantai-iltana poliisin lähtevän siitä olettamuksesta, että räjähteitä voi olla lisää.

Kerrostalon asukkaat evakuoitiin varotoimenpiteenä, Länsi-Uudenmaan poliisi kertoi illalla. Aamuyöllä poliisi kertoi tiedotteessa, että asukkaat on evakuoitu hotellimajoitukseen. Poliisi kertoi aiemmin, että talossa on noin 20 asuntoa.

Sivullisia kehotettiin pysymään poissa alueelta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja