Mainos

YK:n Syyria-kokous peruttu

YK:n turvallisuusneuvosto on perunut kokouksensa, jossa sen oli määrä käsitellä Venäjän ja Yhdysvaltain neuvottelemaa tulitaukosopimusta Syyriassa. Kokous oli määrä pitää viime yönä Suomen aikaa.

Kokouksen perumista pyysivät diplomaattilähteiden mukaan Yhdysvallat ja Venäjä. Maiden edustajien oli määrä esitellä kokouksessa sopimustaan ja suunnitelmaa mahdollisista yhteisistä ilmaiskuistaan islamisteja vastaan. Kokouksessa oli määrä käsitellä myös suunnitelmia avun toimittamisesta Syyrian siviileille.

– Emme löytäneet yksimielisyyttä siitä, miten asia olisi voitu esitellä neuvostolle vaarantamatta järjestelyn operationaalista turvallisuutta, joten kokous peruttiin, Yhdysvallat ilmoitti.

Venäjän edustajat eivät kommentoineet kokouksen peruuntumista.

Yhdysvallat on ollut haluton julkistamaan sopimuksen yksityiskohtia perustellen asiaa sillä, että joidenkin sen tukemien, Syyriassa taistelevien ryhmien turvallisuus voisi vaarantua.

Syyrian hallitusta tukeva Venäjä on vaatinut YK:n turvallisuusneuvostoa vahvistamaan Venäjän ja Yhdysvaltain neuvotteleman Syyria-sopimuksen, mutta Ranska ja muut jäsenmaat ovat sanoneet tahtovansa ensin kuulla lisää yksityiskohtia sopimuksen sisällöstä.


1:50

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.