Mainos

YK:n pakolaisjärjestö syyttää Australiaa turvapaikanhakijoiden heitteillejätöstä

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR syyttää Australiaa satojen pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden heitteille jättämisestä Manuksen saarelle Papua-Uuteen-Guineaan.

Järjestön edustajan mukaan monet saarella olevista turvapaikanhakijoista kärsivät syvistä traumoista. Noin 800 Australiaan pyrkinyttä turvapaikanhakijaa on epävarmoissa oloissa Manuksen saarella.

Australia perusti kokoomaleirejä maahan laittomasti pyrkiviä varten Papua-Uuteen-Guineaan kuuluvalle Manukselle ja itsenäiseen Naurun saarivaltioon.

Tarkoituksena on estää turvapaikanhakijoiden pääsy Australiaan ja ehkäistä heitä tekemästä pitkää ja vaarallista merimatkaa epävarmoilla aluksilla Australiaan. Leirien perustamiselle oli maan molempien pääpuolueiden, liberaalien ja työväenpuolueen tuki.

Oloja Manuksen ja Naurun leireillä on laajalti kritisoitu epäinhimillisiksi. Australia sulki Manuksen leirin kansainvälisen painostuksen jälkeen lokakuussa, mutta leirillä olleet turvapaikanhakijat kieltäytyivät poistumasta leiristä. He sanoivat pelkäävänsä väkivaltaa Manuksen paikallisten asukkaiden taholta.

Poliisi tyhjensi leirin väkivalloin viime kuussa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.