Yhtä asiaa ohjaaja Aleksi Delikouras ei välttämättä enää elokuvia kuvatessaan tekisi: "Pieni kammo siitä jäi"

Tästä urheilijasta Aleksi Delikouras haluaisi ohjata elokuvan 0:48
Katso videolta, kenestä urheilijasta Aleksi Delikouras haluaisi tehdä elokuvan.

Ohjaaja Aleksi Delikourasin tuorein työ Spede-elokuva nähdään 29. syyskuuta valkokankaalla.

Pertti ”Spede” Pasasen elämään ja uraan 1960–70-luvuilla keskittyvä elokuva Spede nähdään ensi-illassa 29. syyskuuta. Elokuvan on ohjannut Aleksi Delikouras, joka on elokuvan tiimiin varsin tyytyväinen. 

– Se oli hiton hauskaa työryhmän ja castingin ansiosta: hyvä ja lämmin porukka. Mutta pakko tunnustaa, että olihan siinä jonkin verran paineita, koska kaikki tietävät Spede Pasasen, ja jokaisella on hänestä mielipide. Se vähän vaikutti, mutta yritin ajatella, että tämä on meidän elokuvamme ja tulkintamme. Tämä on fiktiivinen elokuva, eikä lähdetty tekemään dokumenttia tai jäljittelemään historiaa millään tavalla. Se vapautti, Delikouras kertoi MTV Uutisille elokuvan mediatilaisuudessa. 

Delikourasille jäi kuvauksista mieleen erityisesti se, ettei elokuvaa kannata välttämättä kuvata filmille. 

– Se on upea formaatti ja näyttää aivan mielettömältä. Mutta olen itse Youtube-sukupolvea ja tottunut siihen, että voi vain laittaa kameran päälle ja tallentaa kaikkea. Formaattina filmikameralla kuvaaminen on super haastavaa. On se jälki niin upeaa, etten kuitenkaan sanoisi, ettei enää ikinä filmiä. Pieni kammo siitä kuitenkin jäi, Delikouras kertoi. 

Kuvauksista jäi mieleen myös Speden roolin tekevän Riku Niemisen kahvinjuonti. 

– Pyysin häntä vähentämään kahvin juomista. Hän on huumorimies, jonka huumorin intensiivisyys nousee kahvikuppien jälkeen. Pari kertaa jouduin sanomaan, että nyt ei Riku Niemiselle enää kahvia, Delikouras naureskeli. 

Ohjaaja ei ole ollut tekemisissä elokuvan tiimoilta sen päähenkilöiden läheisten kanssa. Valinta oli täysin tietoinen. 

– Annetaan heille oma rauha ja yksityisyys, ja me teemme oman tulkintamme näistä tyypeistä. Ei lähdetä liikaa jäljittelemään historiaa. 

Elokuvan pääosassa Pasasena nähdään Riku Nieminen, Vesa-Matti Loiria näyttelee Aku SipolaSimo Salmisen  roolissa on  Mikko Töyssy, Pirjo Pasasena nähdään Minka Kuustonen ja Ere Kokkosen roolissa Joonas Nordman

Katso videolta, kenestä urheilijasta Aleksi Delikouras haluaisi tehdä elokuvan. 

 

Lue myös:

    Uusimmat