Ohjaaja Tuukka Temonen luo uuteen sarjaan Vares 2.0:n: "Jotain tuttua, mutta modernilla näkökulmalla"

Ohjaaja Tuukka Temonen luo uuteen sarjaan Vares 2.0:n 7:23
Tältä näyttää Vares-sarjan kuliseissa!

Tuukka Temonen ohjaa keväällä 2025 julkaistavan Vares-sarjan, joka on täysin oman näköisensä. 

Keväällä 2025 julkaistavassa Vares-sarjassa nähdään Jussi Vareksen roolissa Leo Sjöman. Sarjaa kuvataan tällä hetkellä ympäri Turkua marraskuun alkuun asti. 

Ohjaaja Tuukka Temonen jännitti aluksi valtavasti Sjömanin kanssa työskentelyä. 

– Emme tunteneet Leon kanssa entuudestaan. Aina, kun tapaa karismaattisen ja arvostetussa asemassa olevan näyttelijän, niin jännitän sitä hirveästi. Miten herkän taiteilijan kanssa pärjää tiukassa työympäristössä, jossa on tiukat aikataulut ja työryhmä? Syntyykö konflikteja? Löydämmekö luottamuksen? Sitä ohjaaja aina pohtii pääosan esittäjän kanssa. Kaikki on mennyt hyvin ja tulemme hyvin juttuun. Luotan Leon tekemiseen täysin, Temonen kertoi Huomenta Suomessa 17. syyskuuta.

Vares-dekkarikirjasarjan on luonut kirjailija Reijo Mäki. Temonen haluaa tehdä Vareksesta täysin oman näköisen.

– Tämä on Vares 2.0.: jotain tuttua, jotain perinteistä, mutta modernilla näkökulmalla. On paljon samaa, mitä Reijo Mäen kirjoissa. Itseäni jännittää, miten Reijo Mäen fanit ottavat vastaan tämän meidän versiomme, koska siinä on pieniä eroja. Minulla on järjetön kunnioitus kirjasarjaa kohtaan. Tuntuu jopa epäreilulta päästä sorkkimaan sitä niin voimakkaasti kuin mitä me teemme, Temonen kertoi. 

Isoin työ on Temosen mukaan ollut syventyä käsikirjoituksiin. Niitä riittää lähes 700 sivua, jotka sisältävät lähes sata hahmoa ja sata lokaatiota. 

– Se on myös huolestuttanut itseä eniten, miten noin ison tietomäärän pystyy sisäistämään täydellisesti. Olemme myös kiertäneet paljon Turkua. Kahlasin lisäksi kaikki teokset läpi, mutta yritin unohtaa ne nopeasti. Ne olivat niin yksityiskohtaisia. Tämä on kuitenkin eri asia kuin kirja. Tämä on sovittamista, Temonen kertoi. 

Vaikka sarja julkaistaan vasta keväällä 2025, niin se on valmis jo huhtikuuhun 2024 mennessä.

– Joudumme odottamaan melkein vuoden ennen kuin tätä pääsee näyttämään. Toivomme, että aika menee nopeasti, Temonen kertoi. 

Sarjan  muissa rooleissa nähdään muiden muassa Mikko KoukiOlga TemonenMikko Töyssy, Jemina Sillanpää, Peter Kanerva, Kari-Pekka Toivonen, Marjaana Maijala, Katariina Havukainen, Aku Sipola ja Ilona Chevakova

Vares on nähty aikaisemmin elokuvissa Antti Reinin ja Juha Veijosen näyttelemänä. 

Vares-sarja julkaistaan MTV Katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat