Minka Kuustonen suhtautuu Pirjo Pasasen elokuvarooliin kunnioituksella ja vastuulla: "Tässä on kuitenkin ollut taiteellinen vapaus"

Minka Kuustonen hurmasi vaaleanpunaisessa tylliunelmassa Venla-gaalan punaisella matolla 2:58
Minka Kuustonen paljastaa suosikkinsa suomalaisista sarjoista!

Näyttelijä Minka Kuustonen pääsi todella kiinni menneeseen aikaan Spede-elokuvan kuvauksissa.

Näyttelijä Minka Kuustosella  on vielä edessään muutamat kuvaukset Pertti ”Spede” Pasasesta kertovan Spede-elokuvan osalta. Kuustonen nähdään vuonna 2023 ilmestyvässä teoksessa Pirjo Pasasen, eli Speden ex-vaimon roolissa.

– Oli ihanaa näytellä Pirjo Pasasta. Hieno aikahyppy 60- ja 70-luvuille. Kuvaamme kaiken lisäksi filmille, joka saa kaiken tuntumaan vielä enemmän menneeltä ajalta, Kuustonen kertoi True Story Suomi -ohjelman mediatilaisuudessa 10. lokakuuta.

True Story Suomi -ohjelmassa Kuustonen näytteli puolestaan Sonjaa, jonka tarina oli Kuustosen mielestä pökerryttävän hauska. 

– Toteutimme sen ihanan överillä ja komediallisella kulmalla. Kun näin pätkän sarjasta, niin käteni hikosivat ja nauroin katketakseni, Kuustonen kertoi.

Alla olevassa kuvassa Minka Kuustonen on Pirjo Pasasen roolissa. Kuvia voit selata nuolista.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kuustonen valmistautui rooliin muun muassa kuuntelemalla Speden elämäkerran sekä juttelemalla Pirjon ja Speden tyttären, Pirre Alasen, kanssa puhelimessa.

– Lisäksi harjoittelimme kohtauksia ja ideoimme yhdessä. Ajattelen, että tässä on kuitenkin ollut taiteellinen vapaus. Vaikka on esikuva, johon haluaa tietysti suhtautua kunnioituksella ja vastuulla, niin ajattelen, että tämä on minun tulkintani, Kuustonen kertoi roolistaan.

Tuotannon ja käsikirjoituksen Kuustonen kokee niin, että siinä pääsi näyttelemään paljon.

– Meillä on Speden näyttelijän, Riku Niemisenkanssa paljon intensiivisiä kohtauksia. Kohtaukset on kirjoitettu niin hyvin, että niissä pääsi kunnolla näyttelemään. Opin paljon Speden urasta ja elämästä ja siitä, miten aikaansaava hän on ollut. Kulkenut koko ajan omaa tietään ja ollut kova tekemään töitä.

Kuustosen puoliso Aku Sipola on myös Spede-elokuvassa Vesa-Matti Loirin roolissa. Pariskunnalla ei ole yhtään yhteistä kohtausta.

– Aku oli kuvauksissa 3 viikkoa Liettuassa ja minun kuvaukseni olivat kaikki Suomessa.

Spede-elokuvan kuvauksien jälkeen Kuustonen alkaa valmistautua jo seuraavaan rooliinsa, joka ei tosin ole vielä julkista.

– Uuteen roolini kuuluu muun muassa saliohjelma, joten valmistautuminen on aika fyysistä, Kuustonen paljasti.

Lue myös:

    Uusimmat