Spede-elokuvan virallinen traileri julki!

Odotettu Spede-elokuva saa ensi-iltansa syyskuussa 2023.

Yksi syksyn odotetuimmista ensi-illoista koittaa, kun Spede-elokuva saapuu valkokankaille 29. syyskuuta. Elokuvan virallinen traileri julkaistiin 26. kesäkuuta. 

Pertti "Spede" Pasasen elämästä ja urasta kertova elokuva käy läpi Pasasen elokuvatuotantovaihetta. Elokuva valottaa kulissien takaisia tapahtumia 1960-luvun lopulta Uuno Turhapuron syntytarinaan ja kansansuosioon sekä Pasasen väsymätöntä taistelua viihteen puolesta ajan elokuvataidepiirejä vastaan. 

Elokuva kertoo, millainen Pasanen oli persoonana, työkaverina, viihdetaiteilijana ja puolisona.

Tämä elokuva kertoo paitsi Spedestä, niin myös elokuvien tekemisestä ja siihen liittyvästä ilosta ja tuskasta, jonka jokainen elokuvantekijä on varmasti kokenut. Elokuva on myös eräänlainen kunnianosoitus 60-luvun elokuvantekijöille. Elokuva on kuvattu 35 mm ja 8mm filmille, jotta se tuntuisi autenttiselta. Minulle oli tärkeää, että katsoja pääsee nopeasti 60-luvun aikaan kiinni. Tämä elokuva on vähän kuin aikamatka menneisyyteen, kommentoi elokuvan ohjaaja Aleksi Delikouras

Pasasen roolissa nähdään Riku Nieminen. Vesa-Matti Loiria näyttelee Aku Sipola, Simo Salmisena nähdään Mikko Töyssy ja Ere KokkosenaJoonas Nordman. Speden vaimoa Pirjo Pasasta näyttelee Minka Kuustonen

Elokuvan ovat käsikirjoittaneet  Antti Heikkinen ja Delikouras, ja se pohjautuu Tuomas MarjamäenSpede, nimittäin (2017) ja Uuno on numero yksi - Turhapuron koko tarina (2021) -elämäkertoihin. 

Lue myös:

    Uusimmat