Mainos

Yhdysvaltojen tuli-inferno tappoi ainakin yhden ja vei kymmeniä sairaalaan – "Muistuttaa armageddonia"

1:15

Ainakin yksi ihminen kuoli ja useita loukkaantui kaasuräjähdyksissä eilen Bostonin lähistöllä Yhdysvalloissa. Valtoimenaan raivonneet palot tuhosivat myös liki sata asuin- tai liikerakennusta.

Poliisi kertoi räjähdyksistä kymmenissä rakennuksista Lawrencen, Andoverin ja North Andoverin pikkukaupungeissa, jotka sijaitsevat noin 45 kilometriä Bostonista pohjoiseen Massachusettsin osavaltiossa Yhdysvaltojen koillisosassa.

Satoja evakuoitiin, tuhannet ilman sähköä

Räjähdysten kärsimiltä alueilta evakuoitiin satoja ihmisiä. Myös kaasun ja sähkönjakelu katkaistiin uusien onnettomuuksien estämiseksi. Enimmillään ilman sähköä onnettomuusalueella on ollut noin 18 000 ihmistä.

Paikallinen palopäällikkö kuvaili näkymien muistuttavan ”armageddonia”.

– Olen ollut palokunnassa 39 vuotta, enkä koskaan urani aikana ole nähnyt mitään vastaavaa, sanoi palopäällikkö Michael Mansfield.

Naapurikaupungista palokuntaa avustamaan saapunut Joseph Solomon kuvali palojen olleen niin voimakkaita, että välillä taivasta oli mahdotonta nähdä savun seasta.

Tulipaloja ja räjähdyksiä sattui 60-80 talossa. Silminnäkijäkertomusten mukaan räjähdykset alkoivat torstaina noin kello 16.30 paikallista aikaa. Massachusettsin osavaltion poliisin mukaan 70 kohteesta raportoitiin tulipaloista, räjähdyksistä tai kaasun hajusta.

Nuorukainen kuoli savupiipun kaaduttua

Onnettomuuksissa kuolleen henkilöllisyys julkistettiin eilen. Surmansa saanut oli 18-vuotias Leonel Rondon, joka oli henkilöautossa viereisen talon räjähtäessä. Talon savupiippu kaatui Rondonin auton päälle kohtalokkain seurauksin.

Kaksi Rondonin ystävää, jotka olivat samassa autossa, joutuivat sairaalahoitoon. Asiasta kertoivat Essexin piirikunnan viranomaiset.

Viranomaisten mukaan ainakin 25 ihmistä sai paloissa ja räjähdyksissä eriasteisia vammoja.

Osavaltio vakuuttaa: Räjähdykset nyt ohi

Mansfield sanoi, että onnettomuuksien syyksi epäillään ylipainetta kaasuputkessa. Putken omistaa Columbia Gas Lines. Columbia Gas Linesin emoyhtiö pahoittelee onnettomuuksia.

Massachusettsin kuvernööri Charlie Baker sanoi osavaltion viranomaisten olevan nyt varmoja siitä, että uusia räjähdyksiä ei enää tapahdu.

Putkiyhtiön teknikot ovat kiertäneet palokunnan ja poliisin kanssa ovelta ovelle onnettomuuspaikkakunnilla varmistaakseen kaasunjakelun turvallisuuden.

Kaikkia paloja ei ole saatu vielä sammumaan. Onnettomuuksia tutkivat palokuntien lisäksi liittovaltion poliisi FBI sekä Yhdysvaltain liikenneturvallisuusvirasto NTSB.

Lähde: BBC

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja