Yhdysvaltojen NBA-tähdet tarjoilivat musertavan käänteen olympiaparketilla

Yhdysvallat käänsi miesten koripalloilun välierän edukseen toisella puoliajalla ja eteni 97–78 voitolla Australiasta loppuotteluun Tokion olympialaisissa. Toisessa välierässä kohtaavat myöhemmin tänään Ranska ja Slovenia.

Kevin Durant oli Yhdysvaltain paras korintekijä 23 pisteellä. Australian pelinjohtaja Patty Mills heitti 15 pistettä.

Yhdysvallat aloitti ottelun pienellä viisikolla, jossa pelasi kolme takamiestä – Damian Lillard, Devin Booker ja Jrue Holiday – etukentän miesten Bam Adebayon ja Kevin Durantin rinnalla.

Australia hallitsi ensimmäistä neljännestä erinomaisen joukkuepuolustuksen turvin ja käytti hyödykseen Yhdysvaltain vaihtavan puolustuksen aukot. Australia johti ensimmäisen neljänneksen jälkeen 24–18. Toisella neljänneksellä sama tahti jatkui, ja neljänneksen puolivälissä Australia venytti johdokseen jo 41–26.

Yhdysvaltain heittopeli oli jääkylmää. Amerikkalaiset heittivät ohi ensimmäiset kymmenen kolmosyritystään, kunnes Devin Booker upotti toisen neljänneksen jälkipuoliskolla joukkueensa ensimmäisen kolmosen. Ensimmäisen puoliajan viimeisillä minuuteilla Yhdysvallat nosti puolustuksensa intensiteettiä ja nipisti Australian puoliaikajohdon kolmeen pisteeseen (45–42).

Puoliajan jälkeen Yhdysvallat tuli kentälle aivan uudella vaihteella ja vei kolmannen neljänneksen 32–10. Sen jälkeen Australian polttoaine oli käytetty loppuun.

Ranskan ja Slovenian välinen semifinaali alkaa Suomen aikaa kello 14.