USA on lyöty olympiakoripallossa

8:02
Tulosruutu: Ranska nujersi voittajasuosikki USA:n olympiakoripallossa.

Olympiakoripalloilun voittajasuosikkeihin aina kuuluva Yhdysvallat on saapunut Tokioon hankalassa tilanteessa, ja olympiaturnauksen avauspäivänä amerikkalaisten vaikeudet jatkuivat, kun Ranska kaatoi Yhdysvallat 28 pistettä heittäneen Evan Fournierin johdolla 83–76.

Koronapandemian takia NBA-kausi päättyi tavallista myöhemmin kesällä, ja siksi Yhdysvalloilla oli takanaan vain kuusi yhteisharjoitusta ennen matkaa Tokioon – ja sekin koski vain harjoitusleirin alusta mukana olleita pelaajia.

Joukkueen kokoonpanoon tehtiin viime hetkillä muutoksia, kun Bradley Beal putosi pois koronaviruksen ja Kevin Love pohjevamman vuoksi. Zach LaVine matkasi Tokioon vasta muun joukkueen jälkeen korona-altistuksen takia. Lisäksi NBA:n loppuottelusarjassa pelanneet Jrue Holiday, Khris Middleton ja Devin Booker olivat saapuneet Tokioon vasta ottelua edeltävänä yönä.

Tämän vuoksi ei ollut yllätys, että Yhdysvaltain yhteispeli hyökkäyspäässä oli kaukana hiotusta. Amerikkalaisten pelitilanneheittotarkkuus jäi 36 prosenttiin, eikä joukkue saanut viimeisten neljän minuutin aikana tehtyä pelitilannekoria.

Ranska nykäisi kolmannella neljänneksellä

Puoliajalla Yhdysvallat johti 45–37, mutta kolmannen neljänneksen alussa Ranska imi eron neljään pisteeseen (49–45) ja Kevin Durant sai neljännen virheensä.

Yhdysvallat on matkassa urheilullisella ja heittovoimaisella, mutta suhteellisen lyhyellä joukkueella, joka vaihtoi vartioitavia kaikissa palloscreeneissä. Kolmannella neljänneksellä Ranska vastasi siirtymällä isoon viisikkoon ja puskemalla palloa korin alle Rudy Gobertille ja Vincent Poirierille, joka nosti Ranskan tasatilanteeseen 52–52. Ranska vei kolmannen neljänneksen 25–11 ja lähti viimeiselle neljännekselle 62–56-johdossa.

Päätösneljänneksen ensimmäisten neljän ja puolen minuutin aikana Yhdysvallat jyräsi 69–63-johtoon päivä aiemmin Tokioon saapuneen Holidayn johdolla. Ranska punnersi eron umpeen ja meni Fournierin kolmosella 76–74-johtoon minuutti ennen loppua. Durant ja Holiday pääsivät yrittämään aivan vapaasti kolmen pisteen viivan takaa, mutta heittivät ohi. Nando de Colon, Fournierin, Gobertin ja Nicolas Batumin vapaaheitot sinetöivät loppuluvut.

Yhdysvallat kohtaa A-alkulohkossaan vielä Tshekin ja Iranin. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja