Yhdysvaltain talousnäkymät synkistyvät: Onko suurvalta ajautumassa taantumaan?

1:32
Yhdysvaltain bruttokansantuote sukelsi ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen – näin taloustilanne näkyy amerikkalaisille

Yhdysvalloissa kuluttajahinnat ovat nousussa ja työpaikkojen määrä ei lisäänny tavoitteiden mukaisesti. Onko suurvalta ajautumassa taantumaan? Katso CNN:n reportaasi yllä olevalta videolta! 

Yhdysvaltain taloustilanne näyttää tällä hetkellä synkeältä. Ensin koronapandemia, sitten Euroopassa riehuvan Venäjän hyökkäyssodan luoma epävarmuus ja seuraukset.

Taloustieteilijät ovat ennakoineet, että huhtikuussa Yhdysvalloissa onnistuttiin luomaan alle 400 000 uutta työpaikkaa, mikä on pienin tänä vuonna nähty luku.

Uusien työpaikkojen kuihtuminen on jatkumoa muille maan talousuutisille. Eilen torstaina Yhdysvaltain markkinat notkahtivat pahasti.

New Yorkin pörssi-indekseistä Dow Jones putosi yli tuhat pistettä, tai 3,1 prosenttia, päätyen niukasti alle 33 000 pisteen. Yhdysvaltain pörssien 30 suurimman yrityksen osakekursseja mittaavan indeksin pudotus oli pahin sitten kesäkuun 2020.

Kurjistunut taloustilanne on lisännyt pelkoa siitä, että maan talous on ajautumassa taantumaan.

Taantumalla tarkoitetaan tilannetta, jossa bruttokansantuote laskee kahtena peräkkäisenä neljänneksenä. Viimeisellä neljänneksellä Yhdysvaltain bruttokansantuote supistui – ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen.

Katso jutun alussa olevalta videolta, miten jyrkästi kuluttajahinnat ovat Yhdysvalloissa kasvaneet.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja