Yhdysvaltain armeijan kuljetuskone syöksyi maahan Australiassa, ainakin kolme sotilasta kuollut

Yhdysvaltain armeijan kuljetuskone syöksyi maahan Australiassa, ainakin kolme sotilasta kuollut 1:07
Katso video: Yhdysvaltain armeijan kuljetuskone syöksyi maahan Australiassa. Ainakin kolme sotilasta on kuollut.

Kolmen Yhdysvaltain merijalkaväen sotilaan on vahvistettu kuolleen, kun sotilaskone syöksyi tänään sunnuntaina maahan harjoitusten aikana Australiassa Pohjoisterritorion alueella.

Yhdysvaltain armeijan edustajat kertovat asiasta lausunnossaan. Viisi ihmistä on kuljetettu sairaalaan vakavassa tilassa, lausunnossa kerrotaan.

Aiemmin paikallinen poliisi sanoi, että viisi ihmistä oli lähetetty sairaalaan ja heistä yksi oli kriittisessä tilassa.

Lentokone osallistui useiden maiden yhteisiin sotilasharjoituksiin lähellä Tiwi-saaria Darwinin kaupungin pohjoispuolella.

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan kuljetuskoneessa oli noin 20 ihmistä. Australialaisen yleisradioyhtiön ABC:n mukaan useita ihmisiä on pelastettu onnettomuuspaikalta.

Viranomaiset ovat ABC:n mukaan vahvistaneet, että pelastustoimia tehdään lähellä Melvillen saarta 60 kilometriä Darwinin kaupungista pohjoiseen.

Australian puolustusministeriö vahvisti kuljetuskoneen kuljettaneen Yhdysvaltain puolustushenkilöstöä. Puolustusministeriö sanoi myös, että kopterissa ei vaikuttanut olleen australialaisia sotilaita.

Predators Run -harjoituksiin osallistuu ABC:n mukaan yli 2 500 sotilasta Yhdysvalloista, Australiasta, Filippiineistä, Itä-Timorista ja Indonesiasta.

Juttua korjattu 27.8.2023 kello 10.17: Maahan on syöksynyt Australiassa Yhdysvaltain armeijan kuljetuskone. Päivitetty kuolonuhreilla kello 10.44.

Lue myös:

    Uusimmat