Mainos

Yhdysvaltain puolustusministeri "Mad Dog" Mattis saapuu Suomeen

Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattis tulee Suomeen alkuviikosta. Yhdysvaltain puolustusministeriön kotisivujen mukaan Mattis tapaa Suomessa maanantaina ja tiistaina Pohjoismaiden, Baltian maiden sekä Saksan, Hollannin, Britannian ja Puolan ministerit.

Presidentti Sauli Niinistö tapaa Mattisin maanantaina Presidentinlinnassa, tiedotti presidentin kanslia.

Niinistö ja Mattis ovat tavanneet kahdenvälisesti aiemmin tämän vuoden helmikuussa Münchenin turvallisuuskokouksen yhteydessä.

Suomessa pidetään maanantaina ja tiistaina pohjoismainen puolustusministerikokous sekä niin sanotun Pohjoisen ryhmän puolustusministerikokous.

Lempinimellä "Mad Dog" tunnettu Mattis lähtee Pentagonin mukaan matkaan jo sunnuntaina. Suomesta Mattis matkustaa Belgiaan ja Britanniaan. Brysselissä Mattis muun muassa tapaa terroristijärjestö Isisin vastaisen liittoutuman maiden ministereitä ja Britanniassa vastavalitun puolustusministerin Gavin Williamsonin.

Pohjoisen ryhmän istunnossa on Suomen puolustusministeriön mukaan määrä keskustella Pohjois-Euroopan turvallisuuskysymyksistä. Pohjoismaiden puolustusministerit puhuvat muun muassa yhteishankinnoista sekä yhteisestä harjoitustoiminnasta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.