Yhdysvaltain merijalkaväki iski Keski-Irakissa

Yhdysvaltain merijalkaväen yksikkö iski aamunkoitteessa Shatran kaupunkiin Keski-Irakissa, uutistoimisto Reutersin paikalla oleva kirjeenvaihtaja kertoi.

Operaation kohteena ovat tiettävästi Irakin joukkojen taistelua johtavat upseerit ja paikallinen hallitsevan baath-puolueen päämaja. Tiedon mukaan yksi kohteista on Ali Hassan al-Majeed, eli "Kemikaali-Ali". Hän on Irakin johtajan Saddam Husseinin serkku, ja johtaa Irakin joukkoja maan eteläosassa. Hän sai lempinimensä johdettuaan kaasuiskua kurdikylään vuonna 1988.

Shatraan iskettiin tiedon mukaan hävittäjin, helikopterein ja panssarivaunuin. Kaupunki sijaitsee Nassiriyan pohjoispuolella. Amerikkalaisjoukot sanoivat kuulleensa Irakin opposition edustajilta Majeedin olevan Shatrassa.

Yhdysvaltain armeijan edustaja kertoi myös, että ainakin yksi amerikkalaissotilas sai tänään surmansa yhteenotoissa Imam Aiyubin kaupungin liepeillä, Bagdadista etelään. Armeijalähteet kertoivat lisäksi, että puolueen toimistorakennuksesta Keski-Irakissa olisi löydetty asekätkö.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat