Yhdysvaltain armeija kehitti huikean pizzan – "valmisruokien Graalin malja"

Yhdysvaltain armeijan tutkijat ovat kehitelleet huikean pizzan, jota kutsuvat leikkisästi valmisruokien Graalin maljaksi.

Yhdysvaltain armeijan sotilaat voivat pian nauttia pizzaa, joka säilyy tavallista lättyä moninkertaisesti pidempään. Tutkijoiden sotilaille vartavasten kehittämä valmisruoka säilyy jopa kolme vuotta, eikä vaadi ei lainkaan kylmäsäilytystä. Pizzan reseptiä on kehitelty yli kaksi vuotta.

Tutkijat nimittävätkin uutta pizzaa valmisruokien graalin maljaksi, sillä se on erittäin toivottu lisä sotilaiden ruokavalioon. Sotilaat ovat toivoneet pizzaa taistelumuonaksi jo pitkään. Painoltaan kevyemmät valmisruoat korvasivat perinteiset säilyketölkit sotilaiden eväinä vuonna 1981.

– Voit käytännössä ottaa pizzan, laittaa sen pöydälle seisomaan pakkauksessaan ja se on silti vielä syötävää kolmen vuoden päästä, Yhdysvaltain armeijan ruokatutkija Michelle Richardson kertoo.

Pizza säilyy pitkään sisältämiensä kosteudensäilyttäjiensä ansiosta. Ne sitovat vettä ja estävät sitä kulkeutumasta pizzataikinaan. Tämän lisäksi tutkijat säätivät pizzakastikkeen, juuston sekä taikinan happamuutta, jotta bakteerit eivät viihtyisi niissä. Pizzapakkaus puolestaan terästettiin raudalla, jotta ilmaa ei pääsisi sisälle pussiin.

Miltä kolme vuotta säilyvä pizza maistuu?

Miltä tämä valmisruokien Graalin malja sitten maistuu? Sotilaat eivät vielä ole päässeet herkuttelemaan, mutta tutkimuslaboratorion johtaja Jill Bates kertoo olevansa enemmän kuin tyytyväinen prototyypiksi tehtyyn pepperonipizzaan.

– Se maistuu käytännössä samalta kuin tyypillinen kotona tehty pannupizza. Ainoa ero on se, että meidän pizzamme ei ole kuumaa siinä vaiheessa kun syöt sen.

Tällä hetkellä sotilaiden valmisruokien ykkönen on spagettiaetria, joka on ollut taistelumuonana vuodesta 1981. Suosittu herkku on myös kasvistortellini. Kärkipaikat vaihtunevat kuitenkin äkkiä, kun pizza saapuu virallisesti listoille.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat