Mainos

Yhdysvalloissa tulossa kaikkien aikojen lottovoitto

Amerikkalaisessa Powerball-lotossa arvotaan lauantaina potti joka saattaa nousta maailman tähän mennessä suurimmaksi - kaikkiaan 700 miljoonaa dollaria.

Potti on kasvamassa, sillä keskiviikon arvonnassa ei löytynyt voittajaa. Tuolloin potin koko oli 450 miljoonaa dollaria, joka oli Yhdysvalloissa kaikkien aikojen kuudenneksi suurin. Dollarin nykykurssilla summa vastaa suurin piirtein samaa määrää euroja.


Yhdysvalloissa voi pelata kahta lottopeliä, nimeltään MegaMillions ja Powerball.

Powerball arvotaan kahdesti viikossa. Siinä veikataan viittä valkoista ja yhtä punaista palloa. Valkoiset pallot tulevat 69:n pallon koneesta ja punainen 26:n pallon koneesta. Peleistä on eri versioita.

Voittaja saa pääpotin joko suoraan käteen, jolloin siitä on maksettava vero. Powerball tarjoaa kuitenkin myös mahdollisuutta, että potti hajautetaan 29 vuoden eriin, jolloin peliyhtiö lupaa 5 prosentin korkoa. Yksi lottolippu maksaa kaksi dollaria.

Aiemminkin suurvoittoja

Edellinen maailman suurimmaksi noussut lottopotti oli MegaMillionsin 656 miljoonan dollarin summa joka arvottiin maalisuussa 2012. Sillä oli kolme jakajaa.

Vuoden 2013 joulukuun 648 miljoonan potti meni puolestaan kahdelle henkilölle. Georgialaisrouva kertoi tehneensä rivin sukulaisten syntymäpäivien perusteella. Miesvoittaja taas ajoi työkseen jakeluautoa ja kuultuaan voittaneensa, hän soitti heti pomolleen, ettei tule töihin enää ikinä.

Powerball-loton suurin potti tähän mennessä voitettiin toukokuussa 2013. Voittajakupongin ostanut rouva kertoi, että kaupan jonossa edellä ollut antoi hänen mennä ensin ja ostaa kupongin jolla voitto tuli. Yhdysvaltojen top 10 -lottopottien voittajien joukossa on useita jotka ovat antaneet miljoonavoitoistaan suuren osan hyväntekeväisyyteen. 

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.