Mainos

Miljardin lottopotti tarjolla Yhdysvalloissa - ”25 kertaa todennäköisempää päästä presidentiksi”

0:48

Yhdysvalloissa on mahdollista tulla miljardööriksi lottoamalla ensi viikon Powerball-arvonnassa.

Arvontaviranomaiset arvioivat, että ensi keskiviikkona suoritettavan Powerball- arvonnan potti olisi peräti 1,3 miljardia dollaria. Dollarin nykykurssilla summa on euroina vain hieman pienempi.

Potti kasvoi sadoilla miljoonilla edellisestä, sillä eilisessä arvonnassa ei löytynyt täysosumaa. Nykyinen potti on kasvanut marraskuun alusta lähtien.

Powerball-lotossa veikataan viittä valkoista ja yhtä punaista palloa. Valkoiset pallot tulevat 69:n pallon koneesta ja punainen 26:n pallon koneesta. Peleistä on eri versioita.

Voittaja saa pääpotin joko suoraan käteen, jolloin siitä on maksettava vero. Powerball tarjoaa kuitenkin myös mahdollisuutta, että potti hajautetaan 29 vuoden eriin, jolloin peliyhtiö lupaa 5 prosentin korkoa. Yksi lottolippu maksaa kaksi dollaria.

Päävoiton todennäköisyys on hyvin pieni: yksi 292 miljoonasta. Buffalon yliopiston biostatistiikan apulaisprofessori Jeffrey Miecznikowskin mukaan amerikkalaisella on 25 kertaa todennäköisempää päästä Yhdysvaltojen presidentiksi kuin voittaa Powerballissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.