Yhdysvalloissa tilastoitiin eilen suurin päivittäisten tartuntojen määrä, Trump uskoo viruksen katoavan itsestään – Suomessa vahvistettiin eilen 22 tartuntaa

3:19
Eilen uutisoitiin, että espoolaisella kahluualtaalle koronavirukselle altistuneita voi olla valtavasti

Yhdysvalloissa tilastoitiin keskiviikkona suurin päivittäisten tartuntojen määrä koronaviruspandemian aikana. Vuorokauden aikana rekisteröitiin lähes 53 000 uutta tartuntaa, kertoo baltimorelaisen Johns Hopkins -yliopiston seuranta. 

50 000 tartunnan raja meni rikki ensimmäistä kertaa.

Yhdysvalloissa on todettu enemmän tartuntoja ja virukseen liittyviä kuolemia kuin missään muualla. Yhteensä koronavirustartuntoja on maassa todettu lähes 2,7 miljoonaa. Kuolleita on 128 000.

Tartuntamäärät kasvussa

Tartuntamäärät ovat olleet viime viikkoina nousussa eri puolilla Yhdysvaltoja. Viime päivinä uusien tartuntojen vuorokautiset määrät ovat olleet noin 40 000 kappaleen tuntumassa.

Myös sairaalahoitoon joutuneiden potilaiden määrän kerrotaan olevan kasvussa useissa kaupungeissa.

Kalifornia kielsi tarjoilun ravintoloiden sisätiloissa Los Angelesissa ja useissa kunnissa. New York luopui aikeesta sallia tarjoilu sisällä ravintoloissa ensi viikosta lähtien. Tartuntaluvut olivat nopeassa nousussa muun muassa Arizonassa, Floridassa ja Texasissa.

Presidentti Donald Trump sanoi kuitenkin televisiohaastattelussa uskovansa edelleen, että koronavirus tulee katoamaan itsestään.

– Uskon, että meille käy hyvin koronaviruksen kanssa. Uskon, että jossain vaiheessa se vain ikään kuin katoaa, toivoisin, Trump sanoi tv-yhtiö Foxin haastattelussa.

Brasiliassa uhriluku ylitti 60 000:n rajan

Koronavirukseen liitettyjä kuolemia on Brasiliassa tilastoitu nyt yli 60 000, maan terveysministeriö kertoo.

Viimeisen vuorokauden aikana kuolemia on rekisteröity noin tuhat. Brasiliassa on Yhdysvaltojen jälkeen eniten sekä vahvistettuja koronatartuntoja että tautiin liittyviä kuolemia maailmassa.

Worldometer-tilastosivuston mukaan Brasiliassa on kuollut koronavirukseen 285 ihmistä miljoonaa asukasta kohti. Suomessa vastaava luku on 59.

Johns Hopkins -yliopiston mukaan koronavirukseen liittyviä kuolemia on kaikkiaan maailmassa nyt yli 514 000.

Suomessa tilanne rauhallinen – eilen tartuntoja 22

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL arvioi tiistaina koronavirustilanteen rauhoittuneen Suomessa.

Eilen Suomessa kuitenkin uutisoitiin, että Suomessa oli todettu vuorokauden aikana 22 uutta koronavirustartuntaa.

Tartuntoja on vahvistettu Suomessa nyt yhteensä 7236.


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja