Yhdysvalloissa demokraattien Beto O'Rourke jättää presidenttikisan

Vaikuttaako Turkin hyökkäys Yhdysvaltojen presidenttipeliin? 7:50
Video: Huomenta Suomessa keskusteltiin lokakuussa siitä, vaikuttaako Turkin hyökkäys Syyriaan Yhdysvaltojen presidenttipeliin

Yhdysvalloissa demokraattien Beto O'Rourke jättää presidenttikisan. O'Rourke ilmoitti asiasta Twitterissä perjantaina. Hän oli tavoitellut monen muun tavoin demokraattien presidenttiehdokkuutta.

Presidenttikisassa O'Rourken suosio ei koskaan noussut muutaman prosentin kannatusta ylemmäs. Hänen kannatuksensa oli polkenut paikallaan jo kuukausien ajan ja kampanjan varat olivat alkaneet käydä vähiin.

–  Vaikka sitä on vaikea hyväksyä, minulle on nyt käynyt selväksi, ettei kampanjalla ole mahdollisuutta edetä onnistuneesti, O'Rourke kertoi lausunnossa.

Texasilaispoliitikko kiitteli Twitterissä presidentinkampanjaansa osallistuneita. Hän myös kertoi, että hänen kampanjansa tekee jatkossa töitä sen eteen, että demokraattien presidenttiehdokas päihittäisi ensi vuonna onnistuneesti istuvan presidentin Donald Trumpin.

Halukkaita demokraattien viralliseksi ehdokkaaksi on lukuisia, mutta tällä hetkellä kovimmassa huudossa ovat kannatuksen puolesta maan entinen varapresidentti Joe Biden sekä senaattorit Elizabeth Warren ja Bernie Sanders.

47-vuotias O'Rourke on maan entinen kongressiedustaja. Hän ponnahti julkisuuteen viime vuoden kongressivaaleissa, kun hän yritti lyödä osavaltion istuvan senaattorin, republikaani Ted Cruzin. O'Rourke kuitenkin hävisi kisan.

Lue myös:

    Uusimmat