Yhdysvalloilta lisäpakotteita Putinin lähipiirille – joukossa suuryritysten johtoa

Venäjän karkoittamat Yhdysvaltojen diplomaatit poistuivat busseilla lähetystöstä 1:00

Yhdysvallat on asettanut lisää pakotteita Venäjän presidentin lähipiirille, kertoo uutistoimisto Reuters.

Valtiovarainministeriön pakotteiden kohteena on yhteensä 24 henkilöä. He ovat oligarkkeja ja korkea-arvoisia hallinnon jäseniä.

Pakotteiden kohteiden joukossa ovat muun muassa valtionyhtiö Gazpromin johtaja Aleksei Miller, oligarkit Oleg Deripaska ja Suleiman Kerimov, ja Putinin turvallisuusneuvoston sihteeri Nikolai Patrushev. Pakotteita kohdistuu myös oligarkkien energia-alan ja yhtiöihin, jotka toimivat energia-, asevienti- ja kaivannaisalalla.

Yhdysvaltain valtiovarainministeriön mukaan pakotteiden syynä ei ole mikään yksittäinen tapahtuma, vaan Venäjän pahantahtoinen toiminta läntisten demokratioiden horjuttamiseksi.

Lausunnossaan valtiovarainministeriö mainitsee syiksi myös muun muassa Krimin niemimaan miehityksen, kapinallisten tukemisen itäisessä Ukrainassa, ja tuen Syyrian presidentille Bashar al-Assadille.

Presidentti Donald Trumpin hallinnon mukaan pakotteiden odotetaan iskevän Venäjän talouteen, ja pakotteet koordinoitiin yhdessä Yhdysvaltain keskeisten liittolaisten kanssa.

Venäjällä pakotteet tuomittiin tuoreeltaan. Venäjän kauppaministeri Denis Manturov puolestaan sanoo, että pakotteiden kohteena olevat valtionyhtiöt saavat lisää tukea valtiolta. Manturovin mukaan venäläisyhtiöitä, jotka kieltäytyvät yhteistyöstä pakotteiden kohteena olevien yhtiöiden kanssa, kohtaa rangaistus.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja