Yhdysvallat iskee poikkeuksellisen isolla pakotepaketilla Venäjän sotakoneeseen

Yhdysvallat aikoo määrätä pakotteita yli 500 taholle, jotka liittyvät Venäjän hyökkäykseen Ukrainassa. Asiasta kertoo Yhdysvaltain valtiovarainministeriö.

Ministeriön mukaan asiasta kerrotaan tarkemmin vielä tänään perjantaina. Pakotteiden kerrotaan iskevän kovaa Venäjän Ukrainassa käymään sotaan sekä siihen liittyviin ihmisiin ja tahoihin.

Uutistoimisto AFP:n haastatteleman ministeriölähteen mukaan uusilla pakotteilla yritetään iskeä Venäjän sotakoneeseen. Lähteen mukaan uusi pakotepaketti on suurin yksittäinen sitten Venäjän täysimittaisen hyökkäyksen alun helmikuussa vuonna 2022.

Pakotteista ovat olleet päättämässä sekä valtiovarainministeriö että ulkoministeriö.

"Yritetään sekaantua Venäjän sisäisiin asioihin"

Venäjän Yhdysvaltain suurlähettiläs Anatoli Antonov sanoi perjantaina, että Yhdysvaltojen uusilla pakotteilla yritettiin sekaantua Venäjän sisäisiin asioihin.

– Uudet laittomat rajoitteet ovat jälleen yksi röyhkeä ja kyyninen yritys sekaantua Venäjän sisäisiin asioihin, Antonov sanoi Venäjän valtiollisille uutistoimistoille.

Venäjän aloittamasta laajamittaisesta hyökkäyksestä Ukrainaan tulee 24. helmikuuta kuluneeksi kaksi vuotta.

Venäjää vastaan asetetuilla pakotteilla länsi on pyrkinyt muun muassa vaikuttamaan tuloihin, joita valtio on saanut esimerkiksi polttoainekaupasta.

Yhdysvallat totesi presidentti Joe Bidenin johdolla, että pakotteet ovat vastaus Vladimir Putinin toimia kohtaan. 

Eri maiden johtajat ovat todenneet, että Venäjä ja Putin ovat vastuussa oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin kuolemasta. Navalnyi kuoli vankileirillä Siperiassa ja tapahtuneesta kerrottiin viime perjantaina.

Lue myös:

    Uusimmat