Yhdysvallat teki selvää jälkeä Naisleijonista – pronssiottelussa Suomea odottaa kylvetyksen antanut joukkue

Naisleijonat hävisi tylysti Yhdysvalloille maalein 0–5 jääkiekon MM-kisojen välieräottelussa Uticassa. Sunnuntai-iltana pelattavassa pronssiottelussa vastaan asettuu Tshekki, jota vastan Suomi hävisi kisojen alkulohkossa 0–4.

Alkulohkovaiheessa näennäisesti tasaisen ottelun Yhdysvaltoja pelannut ja emäntämaalle tuolloin lukemin 3–5 hävinnyt Naisleijonat ei lopulta pystynyt haastamaan emäntämaata enää MM-välierässä.

Ennakkosuosikkina kohtaamiseen lähtenyt Yhdysvallat otti välittömästi kuskin paikan ottelussa ja käytti hallintansa hyväkseen ensimmäisen erän puolivälissä syntyneellä Hannah Bilkan maalilla. Toisessa erässä USA:n johto tuplaantui Laila Edwardsin osumalla, mutta voi sanoa Naisleijonien sinnitelleen hienosti kahden ensimmäisen erän ajan, kun vastustajan johto oli 40 minuutin jälkeen vain 2–0.

Päätöserässä ottelu ratkesi kuitenkin nopeasti, kun Laila Edwards mätti avausminuuteilla kaksi nopeaa maalia ja teki näin tyylipuhtaan hattutempun.

Savannah Harmonin 5–0-maali runsaat kolme minuuttia ennen loppua sinetöi Suomen murskatappion loppulukemat.

MM-välierän tapahtumista omanlaista kuvaa antaa maalivahtien torjunnat: Sanni Ahola torjui 50 kiekkoa yhteensä 55 laukauksesta, kun taas Aerin Frankel piti nollan 15 torjunnallaan.

Pronssiottelussa Suomea vastaan asettuu Tshekki, joka hävisi omassa välierässä Kanadalle 0–4. Suomi ja Tshekki kohtasivat myös MM-kisojen alkulohkossa, jossa Tshekki kylvetti Naisleijonia lukemin 4–0.

Suomen ja Tshekin välinen MM-pronssiottelu alkaa Suomen aikaa sunnuntai-iltana kello 20. USA:n ja Kanadan välinen finaali puolestaan käynnistyy keskiyöllä.