Yhdysvallat aikoo vetää kaikki joukkonsa Syyriasta nopeasti

Yhdysvallat aikoo vetää kaikki joukkonsa Syyriasta 1:50
Yhdysvallat aikoo vetää kaikki joukkonsa Syyriasta.

Yhdysvallat valmistautuu parhaillaan ”täydelliseen ja nopeaan” vetäytymiseen Syyriasta. Asiasta kertoo uutiskanava CNN:lle Yhdysvaltain puolustusministeriön nimettömänä pysyvä virkailija.

Lähteen mukaan presidentti Donald Trump on päättänyt asiasta. Trump kirjoittaa viestipalvelu Twitterissä, että Yhdysvallat on voittanut terroristijärjestö Isisin ja että se Isisin voittaminen on ollut ainoa syy Yhdysvalloille olla läsnä Syyrissa

Yhdysvalloilla on Syyriassa 2000 sotilasta. Niiden pääasiallisena tehtävänä on ollut paikallisten joukkojen kouluttaminen Isisin vastaiseen taisteluun.

Yhdysvallat aikoo kuitenkin pitää Syyrian naapurimaa Irakissa joukkoja sen verran, että se pystyy tarvittaessa tekemään sotilaallisia iskuja Syyriaan. Irakissa Yhdysvalloilla on 5000 sotilasta.

Yhdysvallat tukee kurdijohtoista Syyrian Demokraattista rintamaa, joka on viime aikoina ottanut sotilaallisia voittoja taistelussa Isisin rippeitä vastaan. 

Arviot alueella yhä olevien Isisin taistelijoiden määrästä vaihtelevat. Yhdysvaltojen puolustusministeriön arvion mukaan Syyriassa ja Irakissa saattaa yhä olla yhteensä jopa 30 000 Isis-taistelijaa.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat