Mainos

Yhdistysten ja taloyhtiöiden tilintarkastus ei muutu

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarisen mukaan julkisuudessa on esiintynyt vääriä väitteitä eduskunnan käsittelyssä olevasta tilintarkastuslaista. Yleisin väärä väite on hänen mukaansa ollut se, että pienetkin yhdistykset joutuisivat palkkaamaan tilintarkastajan.

Tavanomaisten yhdistysten ja asunto-osakeyhtiöiden tilintarkastus jatkuu toistaiseksi nykyisellään. Kauppa- ja teollisuusministeriö ja oikeusministeriö ovat ehdottaneet, että eduskunnan käsittelyssä olevaa tilintarkastuslakia tarkistetaan vielä tältä osin.

Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) sanoo, että muutos on tarpeen tehdä, jotta julkisuudessa esiintyneiltä vääriltä väitteiltä saadaan siivet katkaistuksi.

Yleisin väärä väite on Pekkarisen mukaan ollut, että pienetkin yhdistykset joutuisivat palkkaamaan kalliin auktorisoidun tilintarkastajan esimerkiksi sen vuoksi, että yhdistys on saanut avustusta kunnalta. Tämä ei Pekkarisen mukaan ollut hallituksen alkuperäisenkään esityksen tarkoitus.

Uusi tilintarkastuslaki on parhaillaan eduskunnan talousvaliokunnan käsittelyssä. Pekkarinen on itse valiokunnan kuultavana ensi tiistaina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.