Yhdenvertaisuusvaltuutetun suositukset huomioon poliisitoiminnassa: "Ehdoton edellytys on kansalaisten luottamus kaikilta väestöryhmiltä"

Poliisihallitus suhtautuu myönteisesti yhdenvertaisuusvaltuutetun suosituksiin toimenpiteistä, joilla pyritään edistämään tietopohjaista keskustelua romaniyhteisön kanssa.

Toimenpiteistä annetaan selvitys yhdenvertaisuusvaltuutetulle tämän edellyttämällä tavalla. Asiasta kertoo Poliisihallitus.

– Poliisin toiminnan ehdoton edellytys on kansalaisten luottamus kaikilta väestöryhmiltä, toteaa Poliisihallituksen poliisijohtaja Janne Paavola.

– Ainoastaan tiettyyn väestöryhmään kohdistuva menettely ei voi olla osa normaalia poliisitoimintaa, eikä henkilön oikeuksiin voida koskaan puuttua ainoastaan tämän etnisen taustan perusteella.

Yhdenvertaisuusvaltuutetun mukaan Helsingin poliisi kohdisti vuosina 2013–2015 romaneihin laajan ennaltaestämis- ja tiedonkeruuoperaation nimeltä KURI1, joka jatkui osittain myös vuosina 2016 ja 2017.

Helsingin poliisilaitoksen romaneihin kohdistamassa ennaltaestämis- ja tiedonkeruuoperaatiossa on syytä epäillä syrjintää, katsoo yhdenvertaisuusvaltuutettu Kristina Stenman.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu katsoo, että operaation toimintaohjeen perusteella operaatio perustui yhdenvertaisuuslaissa kiellettyyn syrjivään ohjeeseen.

Lue myös:

    Uusimmat