Mainos

Yhdellä tuomio 14-vuotiaan ryöstöstä – tällaiset ovat katuväkivallasta vangittujen taustat

Pääkaupunkiseudulla riehuvan katujengin johtohahmoiksi epäillyillä ei ole aiempaa rikostaustaa. 

Molemmat nuoret tosin ovat vasta hiljattain täyttäneet 16 vuotta, joten tuomioita ei olisi juuri ehtinytkään kertyä. 

Molemmat jutun päätekijöiksi epäillyt vangittiin 16. syyskuuta Helsingin käräjäoikeudessa. 

Toista, Helsingin Myllypurossa asuvaa poikaa epäillään neljästä ryöstöstä ja kahdesta pahoinpitelystä. Rikosepäilyjen päivämäärien perusteella pojan epäillään osallistuneen sekä Alppipuiston että Heurekan puiston ryöstöihin.

Hänellä ei ole aiempaa rikostaustaa, mutta pari vuotta sitten hän oli asianomistajana tapauksessa, jossa auto ajoi hänen päällen. Nuorukainen on määrätty matkustuskieltoon.

Jengin toista johtajaa, joka asuu Helsingin Itäkeskuksessa, epäillään kolmesta ryöstöstä. Hänen rikosepäilyjensä päivämäärät täsmäävät Heurekan ryöstöjen kanssa.

Kolme epäiltynä viikonlopun ryöstöstä

Tiistaina Helsingin käräjäoikeus vangitsi kolme poikaa, joiden epäillään liittyvän viikonloppuna Helsingin keskustassa tapahtuneeseen törkeään ryöstöön, jossa potkittiin ja puukotettiin parikymppistä miestä.

Tästä kolmikosta rankin rikostausta on 18-vuotiaalla Pihlajistossa asuvalla miehellä. Hänet on tuomittu viime toukokuussa seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeuteen nuorena henkilönä tehdystä ryöstöstä.

Tapauksessa kuudesta pojasta koostuva joukko pakotti 14-vuotiaan pojan mukaansa Helsingin rautatieasemalta viime joulukuussa. Sieltä joukko matkusti junalla pojan kotiin Espooseen, jossa joukko ryösti perheen omaisuutta. Matkan aikana 14-vuotiasta myös pahoinpideltiin. 

Kaksi muuta törkeästä ryöstöstä epäiltyä asuu samassa koulukodissa Helsingissä. Nuorempi epäillyistä on 15-vuotias ja vanhempi 16-vuotias.

Poliisi ei kommentoi vangittujen etnisiä taustoja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.