Mainos

Yhdeksän kuoli räjähdyksessä Intiassa

Yhdeksän ihmistä sai surmansa ja kolme loukkaantui vakavasti, kun voimakas pommi räjähti linja-autossa Punjabissa, Pohjois-Intiassa tänään, poliisi kertoi.

Punjabin poliisin kertoman mukaan pommi räjähti bussissa aamuyöllä Suomen aikaa. Jammusta Delhiin matkalla olleessa bussissa oli 28 matkustajaa.

-Vaikka tutkimukset jatkuvat vielä, epäilemme, että Kashmirin taistelijat asettivat muovipommin luksusbussin takaosan matkatavarasäilöön, sanoi Punjabin poliisin komisario Gyan Singh.

Tänään puoleen päivään mennessä paikallista aikaa mikään ryhmä ei ollut ilmoittanut olevansa vastuussa pommista. Singh kertoi, että vakavasti loukkaantuneet kiidätettiin Mandi Gobindgarhin kaupungin sairaalaan ja muille annettiin ensiapua onnettomuuspaikalla.

Pakistan ja Intia kahakoivat viime keväänä kymmenen viikon ajan Kashmirin hallinnasta. Maat olivat jo sodan partaalla satojen taistelijoiden tunkeuduttua Intian mukaan Intian puoleiseen osaan Kashmiria.

Pakistan ja Intia ovat käyneet kolme sotaa, niistä kaksi Kashmirin omistuksesta, itsenäistyttyään Britannian alaisuudesta vuonna 1947. Kashmir jaettiin maiden kesken, mutta kumpikin vaatii itselleen koko aluetta.
(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.