Yhä useamman koronatapauksen tartunnanlähde saadaan selvitettyä – koronavilkun on ladannut jo 2,5 miljonaa suomalaista

0:53
Näin katsot Koronavilkku-sovelluksen tekemät altistumistarkistukset Android-puhelimesta

Koronavirustartuntojen kasvu näyttää taittuneen, mutta alueelliset muutokset voivat olla nopeita.

Tartuntarekisteriin ilmoitettiin viime viikolla vähemmän uusia koronavirustapauksia, kuin sitä edeltävällä viikolla. Viikolla 43 tartuntatautirekisteriin ilmoitettiin 1 221 uutta tapausta, kun edellisellä viikolla niitä oli 1257. Myös uusien tapausten ilmaantuvuus pieneni 22,7 tapauksesta 22 tapaukseen 100 000 asukasta kohden.

Verrattuna edelliseen viikkoon viikolla 43 yhä useamman tapauksen tartunnanlähde saatiin selvitettyä. THL:n johtaja Mika Salmisen mukaan 2,5 miljoonaa suomalaista on ladannut koronavirustartuntoja jäljittämään kehitetyn koronavilkku-sovelluksen.

Sosiaali- ja terveysministeriön koronatoimista vastaavan johtaja Pasi Pohjolan mukaan teoreettinen testauskapasiteetti on tavoitteen mukaisesti ollut syyskuusta lähtien yli 20 000 näytettä päivässä. Toteutettujen testien määrät elo-syyskuussa olivat 10 000–18 000 näytettä päivässä.

Tämänhetkiselle epidemiatilanteelle ominaista ovat alueellisten tilanteiden nopeat muutokset, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja sosiaali- ja terveysministeriö painottivat viikottaisessa tilannearviossaan torstaina aamupäivällä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja