WRC-tähti latasi täyslaidallisen: "Rehellisesti sanottuna en tajua tätä"

5:00
Videolla juttua Turkin rallin avauspäivästä.

Hyundain Thierry Neuville ei säästellyt sanojaan Turkin MM-rallin ensimmäisten erikoiskokeiden jälkeen.

Belgialaistähti Neuville sai kisaan loistavan startin, kun hän pyyhälsi selvään pohja-aikaan haastavan sorakisan avauspätkällä. Toisella erikoiskokeella Neuville ei pystynyt vastaavaan suoritukseen.

Tien yllä leijunut sorapöly kiusasi kuljettajia perjantain päätöspätkällä. Neuville jäi viisi sekuntia Toyotan Sebastien Ogierin pohja-ajasta ja putosi kokonaistilanteessa toiseksi tallitoverinsa Sebastien Loebin taakse.

– Olosuhteet olivat hyvät ensimmäisellä erikoiskokeella. Pölyä oli hieman, mutta ei niin paljon kuin toisella, Neuville sanoi.

Neuville avasi sanaisen arkkunsa toisen erikoiskokeen olosuhteista. WRC-kuljettajat starttasivat Gökcen pikataipaleelle kolmen minuutin lähtövälein, mutta pöly ei ehtinyt laskeutua siinä ajassa.

– Keskustelemme jatkuvasti samoista asioista. Olemme aina taistelleet siitä, että saisimme pidemmät lähtövälit ja tasapuolisemmat olosuhteet. Mutta kukaan ei halua kuunnella meitä, tästä asiasta tulee aina sama sotku, Neuville manasi.

– Käytämme paljon rahaa siihen, että saamme autoista mahdollisimman turvallisia. Ja sitten kuljettajat lähetetään pätkälle, jolla tiedetään olevan ongelmia sorapölyn vuoksi. Rehellisesti sanottuna en tajua tätä.

Tilanteeseen tulee pieni muutos lauantaina, jolloin WRC-kuljettajat lähetetään erikoiskokeille neljän minuutin välein.

– Olen kyllästynyt keskustelemaan tästä jatkuvasti. Lähdemme pätkille riskeeraamaan henkemme, mutta tietyt ihmiset eivät halua tehdä muutoksia, Neuville tuhahti.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja